Teknoloji

Sony Xperia Z1 kasımda Android 4.4 KitKat güncellemesi alır mı?

Sony Xperia Z1’in çok yakında Android 4.4 KitKat güncellemesini alacağı söyleniyor. Bu hafta içinde Türkiye piyasasına giren Sony Xperia Z1 Android’in en güncel sürümü unvanını elde edecek Android 4.4 KitKat sürümünü almak için çok fazla beklemeyecek gibi görünüyor.

sony-xperia-z1-on-inceleme-08

Sony’nin amiral gemisi telefonunun Android’in en son güncellemesini 7 Kasım tarihinde alacağı söyleniyor. Mevcut Nexus cihazları yeni sürümün yayınlanmasından kısa bir süre sonra güncellemeyi almaya başlayacaktır. Eğer dedikodular doğru çıkarsa, Xperia Z1 de Nexus cihazlarından hemen sonra ve çoğu mevcut Android cihazından çok daha erken sürede KitKat güncellemesini edinmiş olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z1 Ön İnceleme

Ancak bu söylentiye biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Android’in tarihine baktığımızda hiçbir Android cihaz üreticisinin yeni bir yazılım güncellemesini, Google söz konusu sürümü yayınladıktan sonraki bir ay içinde çıkardığını görmedik. Sony de güncellemeler konusunda pek acele etmeyen bir şirket. Tabii ki, Japon şirket hangi cihazlarının yeni çıkan sürüme güncelleneceğini açıklamakta geç kalmıyor, ancak bundan sonraki dönem de çok kısa olmuyor. Bu nedenle Sony Xperia Z1 satın alacakların Android 4.4 KitKat güncellemesni hemen alacakları hevesine kapılmamaları yerinde olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Z1?in mini versiyonu Z1F?yi resmen duyurdu

Sony’nin yeni amiral gemisi Android 4.2 Jelly Bean yüklü olarak piyasaya çıkıyor. Eğer bu cihaz belirtilen zaman aralığında bir güncelleme alacaksa, bu muhtemelen Android 4.3 Jelly Bean olacaktır.

İlgili >> Unwired View

İLGİLİ HABERLER