Teknoloji

Sony Xperia Z Android 4.2’yi piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra alacak

CES 2013’ün en dikkat çeken mobil cihazları arasında yer alan Sony Xperia Z piyasaya Android 4.1 Jelly Bean yüklü şekilde çıkacak. Bildiğiniz gibi Android 4.1 Google’ın mobil işletim sisteminin en son sürümü değil. Bu demek oluyor ki, Xperia Z’yi ilk satın alanlar, her ne kadar bu telefon 2013 model olsa da, onu daha eski bir Android sürümüyle kullanmak zorunda kalacak.

Neyse ki, Sony cephesinden gelen haberler bu durumun fazla uzun sürmeyeceğini gösteriyor. 5 inç 1080p ekranlı akıllı telefon Android’in en güncel sürümünü piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra alacak. Bir Sony sözcüsünün düzenlenen bir toplantının soru-cevap bölümünde konuyla ilgili olarak gelen bir soruya verdiği cevap bunu gösteriyor. Sözcü “Xperia Z JB 4.1 ile çıkacak, ancak çıkıştan kısa bir süre sonra 4.2’yi alacak. Her zaman olduğu gibi önümüzdeki haftalarda bu konuyla ilgili olarak blogumuzda daha fazla bilgi paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

Sony’nin Türkiye mobil iş kolundan Xperia Z’nin mart ayında çıkacağı şeklinde bir haber gelmişti. Görünüşe göre, bu yepyeni Android telefonu Türkiye’de de yurt dışıyla hemen hemen aynı anda çıkacak ve sonuç olarak Android 4.1 ile birlikte gelecek.

İlgili >> Sony Mobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER