Teknoloji

Sony Xperia XZ4 ekran koruyucusu 21:9 ekranı işaret ediyor

sony xperia xz4

Sony Xperia XZ4, büyük ihtimalle önümüzdeki şubat ayında Barselona’da düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) tanıtılacak. Etkinliğe doğru geri sayım devam ederken, telefona dair yeni sızıntılar da ortaya çıkıyor. Bu sızıntıların sonuncusu, akıllı telefonun 21:9 görüntü oranına sahip bir ekran taşıyacağına dair dedikoduları destekliyor.

Xperia XZ4‘ün 21:9 görüntü oranına sahip olacağına ilişkin iddialar, daha önce internete sızan CAD taslaklarıyla gündeme gelmişti. İnternete sızan ve Xperia XZ4’e ait olduğu belirtilen bir ekran koruyucusu daha önce taslakların işaret ettiği bu durumu doğruluyor.

Söz konusu ekran koruyucusunun görüldüğü fotoğraf, sosyal medyanın ünlü duyumcularından Ice Universe tarafından paylaşıldı. Yeni teknolojileri benimseme konusunda yavaş kaldığı için eleştirilen Sony, Xperia XZ4 ile birlikte kendi sınırlarını zorlamaya hazır gibi görünüyor. 21:9 görüntü oranına sahip ekranın yanı sıra Qualcomm Snapdragon 855’in varlığı da akıllı telefonun dikkat çekici özelliklerinden biri olacak gibi görünüyor.

Sony Xperia XZ4 ile ilgili daha önce çıkan sızıntılar, telefonun özellikleri hakkında çeşitli ipuçları vermişti. Akıllı telefonda parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilmemesi ve bunun yerine telefonun kenarına yerleştirilmesi bekleniyor. 21:9 görüntü oranına sahip ekranın 6.55 inç büyüklüğünde olacağı ve Snapdragon 855 yonga setine 6 GB RAM ile 64 ya da 256 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği de daha önce gündeme gelen iddialar arasında yer alıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3900 mAh kapasiteli pilinin vereceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER