Teknoloji

Sony Xperia XZ4 Compact modası geçmiş tasarımla mı geliyor?

sony xperia xz4 compact

Sony, amiral gemisi telefonlarının kompakt versiyonlarını üreten birkaç şirketten bir tanesi. Bu politika 2019’da da devam edecek gibi görünüyor. Sony Xperia XZ4 Compact adını taşıması muhtemel akıllı telefonun ilk fotoğraflarını görüyoruz.

@OnLeaks tarafından, CompareRaja adına paylaşılan fotoğraflardan, Xperia XZ4 Compact’ın sadece ekran büyüklüğünü değil, tasarımını da geçmişten bugüne taşıdığını görüyoruz. Ekranın üstünde ve altında geniş çerçeve alanları dikkat çekiyor. Arkada ise tek bir kamera göze çarpıyor.

Yakın zamanda hakkında bazı detaylar sızan Sony Xperia XZ4‘ün selefindekine göre daha ince ekran çerçevesine ve üç lensli arka kameraya sahip olacağı biliniyor. Halbuki Sony Xperia XZ4 Compact, daha önceki “Compact” telefonlardan çok farklı olacak gibi görünmüyor. Üstelik standart XZ4’te 3.5mm kulaklık jakı olmayacak gibi görünürken, XZ4 Compact modelinde bu çıkışı görecek gibiyiz.

Sony Xperia XZ4 Compact’ın önünde de tek bir kamera lensinin bulunduğu görünüyor. Aynı zamanda önde çift hoparlör de dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor. Arka da camla kaplı gibi görünüyor. Parmak izi okuyucusuna dair bir işaret bulunmuyor. Bunun ekrana entegre edilmiş olması ihtimal dahilinde olmakla birlikte, güç butonuna eklenmesi daha mantıklı gibi görünüyor.

Daha büyük gövdede aynı boyutta ekran

Yakında beklenen telefonun teknik özellikleri hakkında fazla bir detay yok. Ancak bunun yeni duyurulan Snapdragon 855 yongasetiyle gelmesini bekleyebiliriz.

Çirkin tasarımı göz önünde bulundurarak, sızan fotoğraflara biraz daha şüpheyle yaklaşmayı faydalı görüyoruz. Ancak kaynak şimdiye kadar doğru çıkan birçok paylaşımıyla biliniyor. Bu nedenle güvenilirliği yüksek görünüyor. Sony Xperia XZ4 Compact’ın önümüzdeki şubat ayı sonunda düzenlenecek MWC 2019’da tanıtılması olasılık dahilinde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER