Teknoloji

Sony Xperia XZ3 Premium 18:9 ekran ve Android P ile gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
sony xperia xz3 premium
Sony Xperia XZ2 Premium

Sony’nin geleneksel akıllı telefon tanıtım takvimi, şirketin yol haritasında olduğu düşünülen diğer telefonların potansiyel tanıtım tarihleri konusunda fikir yürütmeyi kolaylaştırıyor. Sony Xperia XZ3 Premium ve Xperia XZ3 de çıkışı beklenen cihazlar arasında yer alıyor.

Sony’nin ağustos ayının sonunda Berlin’de düzenlenen IFA’yı boş geçmediği biliniyor. Bu durumun IFA 2018’de de değişmemesi bekleniyor. Nisan ayında tanıtılan Xperia XZ2 Premium’un halefinin çıkışı için de gözler IFA 2018’e çevrilmiş durumda.

Xperia XZ3’ün Sony’nin listelerinde H8416 model numarasıyla görüldüğü iddiası daha önce gündeme gelmişti. Xperia XZ3 Premium’un da H8614 model numarasını taşıdığı söylenirken, bu modelin standart Xperia XZ3’e kıyasla dikkat çekici iyileştirmelere sahip olduğu konuşuluyor.

16:9 görüntü oranının multimedya içerik tüketimi için en iyi deneyimi sunduğunu savunan Sony’nin Xperia XZ3 Premium’da 18:9 görüntü oranlı bir ekranı tercih edeceği ve bu ekranın 3840×1920 piksel çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Ekran çözünürlüğünün 4320×2160 piksel olabileceğine dair iddialar da gündeme gelse de, henüz bu konuda ortada somut bir işaret bulunmuyor. Akıllı telefonun kutusundan Android P ile çıkmasına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Xperia XZ3 Premium’da işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Kamera kurulumunda ise Xperia XZ2 Premium’a kıyasla önemli bir değişim öngörülmüyor. Bu da cihazın arkasındaki 19 megapiksel çözünürlüklü ana lensi 12 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir lensin tamamlayacağı anlamına geliyor. Telefonun önünde ise 13 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunması bekleniyor. Sony’nin ekranın etrafındaki çerçeveyi küçültmesi de oldukça muhtemel görünüyor.

Sony Xperia XZ3 Premium tanıtımı kasım ayına da sarkabilir

Sony Xperia XZ3 Premium’un tanıtımının kasım ayına sarkması da ihtimaller arasında yer alıyor. Şirketin Xperia XZ2 Premium’un çıkışının üstünden fazla zaman geçmediği için XZ3 Premium’un çıkışını IFA 2018’in sonrasına bırakabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER