Teknoloji

Sony Xperia XZ3 kılıf fotoğrafları tasarım konusunda ipuçları veriyor

sony xperia xz2
sony xperia xz2
Sony Xperia XZ2

Bu haftanın başlarında Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren online mağaza MobileFun, Sony Xperia XZ3 modelinin fiyatını ve teknik özelliklerini açık etmişti.

Şimdi aynı satıcı, Xperia XZ3’ün Olixar marka kılıflarla gösteren birtakım fotoğraflar yayınladı. Tüm bunlar Sony henüz böyle bir telefonu resmi olarak duyurmamışken ortaya çıkınca ilginç bir durum oluşmuş oldu.

Fotoğraflardaki Xperia XZ3 serisinin daha önce sızan fotoğraflarda görülen ürünle benzerlik taşıdığı dikkat çekiyor. Eğer Mobile Fun’ın yayınladığı ürün fotoğrafları sadece web’de dolaşan dedikodulara dayanılarak oluşturulmadıysa ve doğruysa, Xperia XZ2’ye göre ufak tefek değişiklikler barındıracağı görülüyor.

Sony, diğer akıllı telefon üreticilerinin aksine ekranın etrafını çevreleyen çerçeve alanlarında kurtulmamakta ısrarını sürdürecek gibi görünüyor. Xperia XZ3’te de bu açıdan bir değişiklik olmayacağa benziyor. Xperia XZ2’nin 5.7 inç ekranı da yeni nesil modele taşınıyor, ancak çözünürlük konusunda belki bir güncelleme söz konusu olabilir.

Xperia XZ3’ün tasarımında dikkate değer en büyük değişiklik arkaya yerleştirilecek ikinci kamera olacak gibi görünüyor. Flaş, kamera ve parmak izi okuyucusu arkada düşey eksende sıralanmaya devam ediyor. Ancak bu sefer işin içine ikinci kamera da giriyor.

Telefonun kenarında ise kamera deklanşör tuşu varlığını korumaya devam ediyor.

Söz konusu fiziksel değişikliklerin dışında, sızan fotoğraflar telefonun diğer unsurları hakkında fazla fikir vermiyor. Diğer dedikodular bu telefonun 6 GB RAM ve Snapdragon 845 işlemci barındıracağını işaret ediyor. 3240 mAh kapasiteli pil ve daha yüksek çözünürlüklü kamera sensörü de dillendirilen diğer unsurlar arasında bulunuyor.

Sony ise konuyla ilgili olarak sessiz kalmaya devam ediyor. Hâlâ bu telefonun gerçekten yeni bir model mi, yoksa Sony Xperia XZ2 Premium’un elden geçirilmiş bir versiyonu mu olacağının belirlenmediği de dedikodular arasında yer alıyor.

İlginçtir ki, kılıf fotoğraflarıyla birlikte verilen bilgilerde 5.1 inç ekrandan bahsediliyor. Bu da muhtemelen yeni bir Compact modelinin geleceğine işaret sayılabilir.

İLGİLİ HABERLER