Teknoloji

Sony Xperia XZ3 3060 mAh kapasiteli pille gelecek

sony xperia xz3Sony hem MWC’de hem de IFA’da bir amiral gemisi tanıtma geleneğini 2018’de de sürdürecek gibi görünüyor. Mevcut sızıntı ve bilgiler, Sony Xperia XZ3 adını taşıyan telefonun IFA 2018’de gözler önüne çıkacağını işaret ediyor. Cihazın Brezilya’dan aldığı sertifika bu beklentiyi desteklerken, önemli bir detayı da gözler önüne seriyor.

Telefonun Brezilya’da satışa sunulması için hazırlanan sertifika, Xperia XZ3 hakkında daha önce sızan bilgileri destekleyecek detaylar barındırmıyor. Ancak şirketin telefonun H-9461 ve H-9463 model numarasını taşıyan iki versiyonu üzerinde çalışıldığı görülüyor.

Pil kapasitesi ise Brezilya’dan gelen belgeyle ortaya çıkan en önemli detay olarak göze çarpıyor. Belgeye göre, Sony Xperia XZ3 3060 mAh kapasiteli pil taşıyacak. Söz konusu kapasite, Xperia XZ2’deki 3180 mAh pile kıyasla daha küçük bir pilin tercih edildiğini gösteriyor.

Sony Xperia XZ3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. Telefonun arkasında tek bir kameranın bulunması beklense de, bu kameranın detayları bilinmiyor. Sony’nin 48 megapiksel çözünürlüklü sensörünü ilk kez Xperia XZ3’te kullanması muhtemel görünüyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 9 Pie ile çıkması da ihtimaller arasında yer alıyor. Tüm bu tahminlerin doğruluğunu görmek içinse 30 Ağustos tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER