Teknoloji

Sony Xperia XZ1 Snapdragon 835 ile mi geliyor?

sony xperia xz1Sony’nin akıllı telefon stratejisini en sonunda konsolide edeceği haberlerinin çıktığı bir ortamda, bunun tam tersinin olacağı yönünde izlenime neden olan çeşitli sızıntılar görüyoruz. Daha önce Sony Xperia XZ Compact olduğu iddia edilen bir akıllı telefonla ilgili sızıntılara tanık olmuştuk. Şimdiyse GeekBench’te Xperia XZ1 olduğu iddia edilen bir cihaza ait benchmark sonuçları ve teknik özellikler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Sony’nin yatırımcılara gelecekteki akıllı telefon stratejisini anlatan bazı slaytlar gösterdiği iddia edilmişti. Şirket, “yüksek kaliteli standart modeller” olarak nitelendirdiği, Xperia X ve Xperia X Compact’ın pazarda iyi sonuçlara ulaşamadığını kabul etmişti. Bunun sonucunda söz konusu serinin üretimine son verilmiş, sadece amiral gemisi ve orta segment serisi ürünleri kalmıştı.

Bu ayın başlarında, Sony’nin hâlâ bir Compact modeli planladığına dair haberler çıktı. AnTuTu kayıtlarında görülen Sony G8441 modelinde 5 inç HD ekran yer aldığı belirtiliyor. Ne var ki, Snapdragon 835 işlemci barındırıyor olduğu da yazıyor ki, bu da onun orta segment bir Android telefon olamayacağını gösteriyor.

Şimdiyse Sony G8341 kod adlı bir modelin kayıtları GeekBench’te ortaya çıktı. Ne var ki, Snapdragon 835 ve test puanları, aynı zamanda 4 GB RAM dışında, bu benchmark testi kaydı fazla bir ayrıntı vermiyor. Yine de, bu testin Xperia XZ1 modelinin bir işareti olduğu düşünülüyor.

Her iki telefonda da Snapdragon 835’in kullanılıyor olması, Sony’nin bunları da 2017’nin amiral gemisi telefonları sınıfına eklemek istediği anlamına gelebilir. Ne var ki, bu sınıfta Xperia XZ Premium ve Xperia XZs gibi, kökleri geçen yılın amiral gemisi XZ’ye dayanan cihazlar var. Ancak söz konusu Sony olunca, satabileceğinden daha fazla akıllı telefon modeline sahip olmak pek sorun olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER