Teknoloji

Sony Xperia XZ1 sızıntısı şirketin tasarım çizgisini koruduğunu gösteriyor

sony xperia xz1Sony yeni amiral gemisi Xperia XZ1’i duyurmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Xperia XZ ve Xperia XZs’in halefi olması beklenen telefon, görsel bakımdan pek de farklı bir yerde durmayacağa benziyor. İnternete sızan taslak tasarım, Sony Xperia XZ1 hakkında daha somut bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Xperia XZs’e bir hayli benzeyen Xperia XZ1’in metal kasası zarif ve minimalist çizgilere sahip. Yine de ekranın üst ve alt kısmındaki çerçevelerin fazlasıyla kalın olması, bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. Akıllı telefonun arkasındaki flaş ve sensörün yatay biçimde yerleştirilmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Bu tercih akıllara Xperia XZ Premium’u getirse de, yeni telefonda flaş ve sensörün biraz daha ortaya alınmış olması göze çarpıyor.

Kulaklık jakı Xperia XZ1’in üst kenarında yer alıyor. Alt kenarda ise USB-C girişi bulunuyor. Sağ kenardaki güç butonunun parmak izi tarayıcısını da barındırması oldukça muhtemel görünüyor. Ses kontrol tuşları ve güç butonu da sağ kenarın diğer üyeleri arasında yer alıyor. Sol kenarda ise SIM ve microSD kart tepsilerini barındıran yuvanın bulunacağı görülüyor.

Xperia XZ1’de 5.2 inçlik bir ekranın bulunması bekleniyor. Telefonun boyutlarının ise 146.8 x 73.4 x 7.6 mm. olduğu söyleniyor. Bu da cihazın Xperia XZs’e kıyasla daha geniş ve uzun ancak aynı zamanda daha ince olduğu anlamına geliyor.

Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM ve 3000 mAh pil de Xperia XZ1’in bileşenleri arasında sayılıyor. 19 megapiksel arka, 12 megapiksel ön kameraya sahip telefonun kutusundan Android O işletim sistemiyle çıkacağı söyleniyor.

Sony Xperia XZ1 31 Ağustosta tanıtılabilir

Xperia XZ1’in 31 Ağustosta Sony’nin IFA 2017 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Bu etkinlikte Xperia XZ1’e Xperia XZ1 Compact ve Xperia X1’in de eşlik etmesi fazlasıyla muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER