Teknoloji

Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact sızan fotoğraflarda boy gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xz1Sony Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact’a ait olduğu söylenen fotoğraflar internete sızdı. İlk olarak Çinli internet sitesi Digi-Wo tarafından paylaşılan fotoğraflar, Slashgear’de de yayınlandı. Şimdiye kadar, iki telefonla ilgili somut bilgiler ortaya çıkmamıştı. Dolayısıyla internete sızan fotoğraflar ayrı bir önem taşıyor.

XZ1’in Sony’nin 2016 model amiral gemisi XZ’nin devamı olması bekleniyor. XZ1 Compact ise, isminden de anlaşılabileceği üzere, XZ1’in küçük versiyonu olacak. XZ1 hakkında pek fazla şey bilinmese de, sızan görüntüler tasarımda XZ’den farklı bazı noktaların bulunduğunu gösteriyor. Söz konusu farklılıklar arasında arka panele yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı öne çıkıyor.

Xperia XZ’de parmak izi tarayıcısı güç butonuna yerleştirilmişti. Ancak Sony bu özelliği her yerde sunamamıştı. Şirket ABD’de Apple ile patent anlaşmazlığına düşmemek adına bu özelliğe yer vermemişti.

Parmak izi tarayıcısını arka panele yerleştirmek, Sony adına pek büyük bir problem olmayacak gibi görünüyor. Huawei, LG ve Samsung gibi şirketlerin bazı modellerinde de parmak izi tarayıcısı arka panelde yer alıyor.

Kamerayı arka panelin üst köşesinden ortaya kaydıran Sony, telefonun simetrisini bozmak istememiş gibi görünüyor. XZ1’in kutusundan Android 8.0 işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact IFA 2017’de tanıtılacak

Xperia XZ1’in Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ve 4 GB RAM taşıması bekleniyor. Sony’nin yeni telefonlarını IFA 2017’de tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER