Teknoloji

Sony Xperia XZ1 Compact 10 Eylülde satışa sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
sony xperia xz1 compact
Sony Xperia XA1 Ultra

Sony her yıl olduğu gibi bu yıl da IFA kapsamında bir etkinlik düzenleyecek ve yeni akıllı telefonlarını görücüye çıkaracak. 31 Ağustosta gerçekleşeceği daha önce açıklanan etkinlikte hangi telefonların tanıtılacağı konusunda şimdiden çeşitli dedikodular etrafta dolaşıyor. Sony Xperia XZ1 Compact da tanıtılması muhtemel telefonlar arasında sayılıyor.

Xperia XZ1 Compact dışında Xperia XZ1 ve Xperia X1’in de etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Xperia XZ1 Compact, bu üçlü arasında ayrı bir noktada duruyor. Sony küçük boyutta akıllı telefonlardan vazgeçmeyen tek büyük üretici olarak nitelense de, 2016’da bu tanıma uyan bir telefon çıkarmamıştı. Japon elektronik devi, son olarak 2015’te Xperia Z5 Compact’i duyurmuştu.

Xperia XZ1 Compact, tanıtılmasından kısa süre sonra raflardaki yerini alacak gibi görünüyor. Cihazın tanıtımından sonra 10 gün içinde satışa sunulacağı söyleniyor. Bu da telefonun 10 Eylülde piyasaya sürülebileceği anlamına geliyor.

Söz konusu iddia, Esato forumundaki bir kullanıcı tarafından dile getirildi. Forumlar genellikle güvenilirliği tartışmalı kaynaklar olsa da, ilgili paylaşımın yapıldığı başlık güvenilir bir kaynak olarak tanımlanıyor. Her şeye rağmen, bu iddiaya temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Sony Xperia XZ1 Compact kademeli olarak satışa sunulabilir

Paylaşımda telefonun hangi ülkelerde satışa sunulacağı konusunda da bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla Sony’nin Xperia XZ1 Compact’i ilk etapta belli bölgelerde piyasaya sürmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER