Teknoloji

Sony Xperia XZ Pro’da kulaklık jakı bulunmayabilir

sony xperia xz proSony, yeni amiral gemisi telefonunu şubat ayının sonunda 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Sony Xperia XZ Pro adını taşıması beklenen telefonla ilgili detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Xperia XZ Pro hakkındaki sızıntılar, son 1-2 haftalık süre içinde iyiden iyiye artmış gibi görünüyor. Bu sızıntılar arasında 4K HDR OLED ekran iddiası ön plana çıkmıştı. Telefonla ilgili son sızıntının herkesi memnun edeceğini söylemek ise pek kolay görünmüyor.

ABD’nin telekomünikasyon düzenleme kurulu olan Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan belgelere göre, Sony’nin yeni akıllı telefonunda bir kulaklık jakı bulunmayacak.

Dosyaya yerleştirilen çizimler, cihazdaki gerçek girişler konusunda somut ve anlaşılır bir bilgi vermiyor. Ancak çizimler, kulaklık için ekstra bir bağlantı aksesuarına ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Bir adaptör olduğu anlaşılan bu aksesuarın telefonun USB-C girişine bağlanması ve üzerinde hem bir USB-C girişi hem de bir kulaklık jakı bulunması bekleniyor.

Sony Xperia XZ Pro 5.7 inç ekranla gelecek

En yeni Sony Xperia XZ Pro sızıntısı, akıllı telefonun boyutlarını da ortaya koyuyor. Belgeye göre; telefon 152,74 mm. kalınlığında ve 72,42 mm. genişliğinde olacak. Akıllı telefonun ekranının da 5.7 inç büyüklüğünde olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER