Eğlence

Sony Xperia XZ Premium Netflix HDR desteğine sahip ikinci telefon oldu

Sony Xperia XZ Premium HDR uyumlu ekrana sahip olan birkaç akıllı telefondan bir tanesi. Şimdi bu telefonun sahipleri HDR ekranın keyfini sürmek için yeni bir yola sahip oluyor. O yol da Netflix.

Android Police sitesinin haberine göre, Netflix Xperia XZ Premium’u da HDR video izlemeyi destekleyen cihazlar arasına ekledi. Böylelikle Sony’nin üst sınıf Android telefonu Netflix’in HDR yayın desteğine sahip ikinci akıllı telefon oldu. İlk telefon, geçtiğimiz mayıs ayında bu desteği kazanan LG G6 olmuştu.

Netflix’in HDR desteğinin akıllı telefonlara epey yavaş şekilde yayıldığını görüyoruz. HDR standartlarındaki karmaşa da durumu iyice beter hâle getiriyor. LG G6 Netflix ile Dolby Vision ve HDR10’u desteklerken, XZ Premium ise sadece HDR10’u destekliyor.

Her iki ekran büyüklüğünün de epey sattığını düşündüğümüz, eriştiği kitle yüksek olan Samsung Galaxy S8 ise HDR ekrana sahip, ancak Netflix desteği bulunmuyor. Bunun en büyük nedeni Samsung’un Mobile HDR Premium olarak adlandırılan başka bir HDR formatını desteklemesi olabilir.

Netflix’in mobilde HDR desteği HDR ekrana sahip daha fazla üst sınıf akıllı telefonun çıkmasıyla birlikte yayılacaktır. Umarız formatların standartlaşması da süreci hızlandıracaktır. Şu an için destek epey kısıtlı bir alanda sunuluyor. Desteği üst sınıf niteliğindeki bir Sony telefonuna getirmek de fazla bir şey değiştirmiyor.

İLGİLİ HABERLER