Manşetler

Sony’nin yeni amiral gemileri Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact MWC öncesinde sızdı

sony xperia xz2
Görsel: Twitter (Evan Blass)

Sony’nin Mobil Dünya Kongresi planları zamanından önce sızmışa benziyor. Şirketin yeni amiral gemisi telefonları Xperia XZ2 ve Xperia XZ2’nin fotoğrafları VentureBeat’ten Evan Blass sayesinde birkaç gün öncesinde internete düştü.

Blass’ın belirttiğine göre, Sony geçen yılın XZ1 modelinin takipçisi olacak, 5.7 inç ekranlı Xperia XZ2’yi ve bunun yanında 5 inç ekranlı Xperia XZ2 Compact modelini tanıtacak.

Her iki telefonun da Qualcomm’un üst seviye Snapdragon 845 işlemcisini barındıracağı ve Android Oreo yüklü olarak geleceği söyleniyor. Sony’nin XZ Premium’daki gibi,  19 megapiksel, f/1.8 kamerayı sunacağı söyleniyor. Ayrıca geçmişte parmak izi okuyucularını kenara yerleştiren Sony, bu sefer arkada bir parmak izi sensörüne yer veriyor.

Daha büyük ekranlı XZ2 ve küçük boyutlu XZ Compact arasında, büyüklük dışında çok az farklılık var gibi görünüyor. Xperia XZ2’de her iki yüzde de cam bulunuyor, USB-C’ye ek olarak kablosuz şarj da desteklenecek gibi görünüyor. XZ2 Compact ise polikarbondan yapılmış bir arka yüze sahip olacak. Büyük modelde var olan kablosuz şarj özelliği bundan olmayacak.

Öte yandan büyük boyutlu Xperia XZ2’nin sese titreşim bazlı geri bildirim ekleyen eşsiz bir özelliği de bulunacak. Böylelikle cihaz sese uygun biçimde titreşim verebilecek. Bu özellik, Sony’nin neden gizemli bir tanıtım yaptığını açıklıyor.

Sony’nin MWC 2018 basın toplantısı 26 Şubat Pazartesi sabah saatlerinde gerçekleştirilecek. Yeni telefonlarla ilgili detayları, bunların ön incelemelerini Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER