Teknoloji

Sony Xperia XR için hazırlanan tasarım taslakları ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xrSony’nin “Xperia F8331” ismiyle de anılan müstakbel amiral gemisi telefonuna dair haber ve sızıntılara son zamanlarda sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bu halkanın en yeni üyesinde telefondan “Sony Xperia XR” şeklinde bahsedilirken, akıllı telefon için hazırlandığı belirtilen tasarım taslakları da kullanıcıları neyin beklediği konusunda ipucu veriyor. Sızan taslaklarda Sony’nin Xperia serisindeki alışılagelmiş tasarım yaklaşımına farklı yorumlar getirdiği görülüyor. Ortaya çıkan sonuç ilk etapta pek heyecan yaratacak gibi gözükmese de, Sony’nin renk seçeneklerinin sayısını artırma ihtimali göze çarpıyor.

Sony’den daha önce yapılan açıklamalarda Xperia X serisiyle birlikte yeni bir tasarım anlayışına geçiş yapıldığı belirtilmişti. Ancak Xperia XA’nın neredeyse çerçevesiz ekranı dışında somut farklılıklar göze çarpmamıştı. Xperia F8331 veya beklenen ismiyle Xperia XR, tasarım anlayışındaki değişikliği biraz daha somut biçimde yansıtacak gibi gözüküyor.

OnLeaks tarafından paylaşılan taslaklarda Sony’nin Xperia XR ile birlikte kavisli köşelerden kısmen de olsa vazgeçtiği görülüyor. Sol ve sağ kenarlardaki kavisin korunması, üst ve alt kenarların ise alışılagelmişten farklı biçimde düz olması nedeniyle değişimin “kısmi” biçimde gerçekleştiği notunu düşmek gerekiyor. Sağ ve sol kenarların da normalde, örneğin iPhone 6s kadar, çok kavisli olmadığını, ancak üst ve alt köşelerle gözle görülür bir zıtlık taşıdıklarını belirtmekte fayda var. Sony’nin tercih ettiği tasarımın akıllara biraz olsun Microsoft’un Lumia serisini getirdiği de söylenebilir.

Taslaklarda tercih edilen renk ise oldukça çarpıcı. Cam göbeği şeklinde nitelenebilecek mavi tonundan daha koyu olan renk, Sony’nin daha önce kullandığı mor tonunun açılmış bir versiyonu olarak nitelenebilir.

Sony Xperia XR IFA 2016’da tanıtılabilir

Sızıntıda Xperia XR’ın teknik özelliklerine dair yeni bir bilgi verilmiyor, ancak daha önce sızan bazı özellikler doğrulanıyor. USB-C girişi, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci, 3 GB RAM, 13 megapiksel ön kamera ve 21 megapiksel arka kamera telefonda bulunması beklenen bileşenler arasında sayılıyor. Sony’nin yeni amiral gemisinin IFA 2016’da tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER