Teknoloji

Sony’nin yeni akıllı telefonu ultra geniş ekranla gelecek

Sony Xperia XA3 ile ilgili son sızıntı, akıllı telefonun tasarımını gözler önüne seriyor ve potansiyel hedef kitlelerinden biri konusunda ipucu veriyor. WinFuture‘da paylaşılan fotoğraflara ve verilen bilgilere göre, akıllı telefonda 21:9 görüntü oranına sahip ultra geniş bir ekran bulunacak. Bu da telefonun hedef kitlesinde sinema sever kullanıcıların olabileceğini düşündürüyor.

18:9 görüntü oranına sahip ekranlar, artık akıllı telefon pazarında bir tür standart hâline gelmiş durumda. Ancak Sony işleri biraz daha öteye taşıyarak 21:9 görüntü oranı sunmaya hazırlanıyor. Günümüzde pek çok sinema filmi 21:9 görüntü oranına uygun olarak çekiliyor. Bu da Xperia XA3 alanların bu filmleri ekranın kenarlarında siyah boşluklar olmadan izleyebileceği anlamına geliyor. Ancak diğer içeriklerde ekranın kenarlarında bu boşluklardan kaçmak mümkün olmayacak.

Daha önceki dedikodularda Xperia XA3’ün 5.9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı söylenmişti. Söz konusu boyut ve 21:9 görüntü oranının birleşimi, akıllara uzaktan kumanda uzunluğunda bir tasarımı getiriyor. Sızan fotoğraflara bakıldığında görülenler ise göze hoş geliyor.

Sızan fotoğraflara göre, Sony Xperia XA3 çift lensli bir arka kamera taşıyacak. Parmak izi tarayıcısının ise Sony’nin pek çok telefonunda olduğu gibi güç butonuna entegre edilmesi bekleniyor. Cihazın alt kenarındaki dizilimin oldukça hoş ve simetrik olduğunu da belirtmek gerekiyor. Xperia XA3 ile ilgili detayların MWC 2019’da açıklanması kuvvetle muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER