Teknoloji

Sony Xperia XA2 Ultra çift ön kamerayla birlikte gelebilir

sony xperia xa2 ultraSony için akıllı telefon pazarında 2018’in çeyreği oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Şirketin müstakbel ürünlerine dair sızıntılara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Sony Xperia XA2 Ultra da şirketin 2018 kadrosunun üyeleri arasında anılan cihazlardan biri. Ortaya çıkan yeni bir fotoğraf, Sony’nin bu telefonun önünde de iki kameraya yer verebileceğini gösteriyor.

Aslında Sony’nin akıllı telefonlarıyla ilgili çıkan haberleri yakından izleyenler için Xperia XA2 Ultra tanıdık bir cihaz gibi görünebilir. Oldukça benzer bir cihazı gösteren fotoğraf, geçtiğimiz ağustos aynında da internete sızmış ve o dönemde bu telefonun Xperia XZ1 ismiyle IFA 2017’de tanıtılabileceği belirtilmişti. Bu beklenti IFA 2017’de gerçekleşmese de, birkaç ay rötarla ve farklı bir isimle IFA 2018’de gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.

Ağustos ayında yayınlanan fotoğraflarda arka paneldeki parmak izi tarayıcısı net biçimde görülse de, ön kameralar biraz bulanık görünüyordu. Ancak yeni fotoğraflarda hem parmak izi tarayıcısı hem de çift ön kamera net biçimde görünüyor.

Akıllı telefonlara çift ön kamera yerleştirmek de yavaş yavaş bir trend hâlini alıyor. Samsung Galaxy A8 ailesinin 2018 modellerinde çift ön kameraya yer vermişti. Henüz tanıtılmayan Nokia 9 ve HTC U11 EYE gibi telefonların da önünde çift ön kameranın bulunacağı söyleniyor.

Sony Xperia XA2 Ultra ile çizgisini korumayı planlıyor

Sony Xperia XA2 Ultra ile de OmniBalance adını taşıyan tasarım dilini muhafaza edecek gibi görünüyor. Akıllı telefonun da XA1 gibi ince kenar çerçevelerine sahip olması bekleniyor. 6 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 630 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı akıllı telefonda bulunması muhtemel özellikler arasında yer alıyor. Akıllı telefonun CES 2018 veya MWC 2018’de tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER