Manşetler

Sony’nin orta segment Xperia telefonları Snapdragon’a geçiş yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony giriş ve orta segment serisine mensup üç telefonu; Xperia XA1, XA1 Ultra ve L1’i yenilemeye hazırlanıyor. Xperia XA1 ve XA1 Ultra‘nın haleflerinin getireceği en büyük yenilik MediaTek işlemciler yerine Qualcomm Snapdragon 630 işlemcilere geçiş olacak gibi görünüyor. VentureBeat sitesi bu bilgiyle birlikte söz konusu telefonlara ait olduğunu iddia ettiği bazı fotoğrafları paylaştı. Bu telefonlarda yer alacak olan Snapdragon yongaları 8 çekirdekli ve 2.2 GHz’lik saat frekansına sahip olacak.

Sony, Xperia XA1 ve XA1 Ultra modellerini geçtiğimiz şubat ayında duyurmuştu. Bu durumda cihazların yenilenmesi için zaman geldi. Xperia L1 ise geçen martta, 2013’te çıkan ilk Xperia L modelinin takipçisi olarak çıkarılmıştı. Yeni telefonların Xperia XA2, XA2 Ultra ve L2 olarak adlandırılacağı iddia edilirken, GFXBench kayıtlarında bunların teknik özelliklerine de rastlandı.

XPERIA XA2 ve XA2 ULTRA’YA 4K VİDEO KAYIT YETENEĞİ GELİYOR

Sızıntılara göre 5.2 inçlik Xperia XA2 modeli 5 inçlik Xperia XA1’e göre biraz daha büyük ekrana sahip olacak. Ayrıca bu telefonun ekranı 1920 x 1080 Full HD çözünürlükle gelecek. 3 GB RAM, 32 GB SSD ve Android Oreo da diğer özellikler arasında yer alacak. Ayrıca 21 megapiksel çözünürlüklü arka kamerası 4K video kayıt yeteneğiyle gelecek. Önde de 7 megapiksel kamera barındıracak.

Öte yandan 6 inç ekranlı XA2 Ultra, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünü koruyacak. Ayrıca XA1 Ultra ile aynı bellek ve depolama alanı değerlerini; 4 GB RAM ve 64 GB SSD’yi paylaşacak. Android Oreo ile çalışacak. 21 megapiksel arka kamera ve 4K kayıt yeteneği bu telefonda da bulunacak. Üstüne üstlük, önde yer alan 15 megapiksel çözünürlüklü çift kamera sistemi de 4K video çekimleri yapabilecek.

Xperia L2 modelinin teknik özellikleri ise gizemini koruyor. Ancak VentureBeat’in bu telefona ait olduğunu iddia ederek paylaştığı fotoğraflar da var. Telefonun 720p çözünürlüklü ekranla geleceği ve Android Nougat ile çalışacağı tahmin ediliyor.

Bu üç yeni telefonun çıkış tarihleri ve fiyatları henüz kesinlik kazanmadı. Bu telefonların CES 2018’de tanıtılma ihtimali bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER