Manşetler

Sony Xperia XA Ultra: Büyük ekranlı, selfie odaklı

sony xperia xa ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xa ultraSony’nin Xperia C ve M serilerini emekliye ayıracağı haberleri doğru gibi görünüyor. Daha önce Xperia C6 Ultra olarak bilinen telefonun Xperia XA Ultra adıyla resmiyet kazanması bunun önemli bir işareti olarak yorumlanabilir. Bu yeni Android telefonun teknik özellikleri de şimdiye kadar çıkan dedikodularla örtüşüyor. Kökü orta segment telefonlara dayanıyor olsa da, Xperia XA Ultra görünüş açısından üst sınıf akıllı telefonlardan epey bir şey kapmış olan Xperia XA’nın çizgisinden devam ediyor gibi görünüyor.

Yeni Xperia serisi Sony’nin akıllı telefon serisinin yeniden tasarlanması anlamına da geliyor. Xperia XA ile tasarımda gidilen değişiklikler daha açık şekilde görülüyor. Her ne kadar geçen şubatta tanıtılan üç yeni Xperia telefonunun en güçsüzü olsa da, Xperia XA kenarlarda neredeyse sıfır kalınlığa inen ekran çerçevesiyle epey çekici görünüyordu. Xperia XA Ultra da aynı tasarımı alıyor ve ilginçtir ki, güç butonu sağ alt kenarda bir yerlere yerleştiriliyor. Ekran büyüklüğü 6 inç olduğundan dolayı yüzey alanı da büyüyor.

sony xperia xa ultraTeknik özellikler bakımından Sony Xperia XA Ultra biraz hayal kırıklığı yaratabilir. 6 inç ekranda 1080p çözünürlük sunulurken işlemci olarak MediaTek MT6755, ya da daha da bilinen adıyla Helio P10, 2.0 GHz 64-bit sekiz çekirdekli işlemci seçilmiş. 3 GB RAM’in yanında sadece 16 GB dahili hafıza görüyoruz. Neyse ki, microSD kart yuvası 200 GB’ye kadar kapasiteye sahip bellek kartlarını destekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia XA Ön İnceleme

Büyük ekranlı akıllı telefonun en çekici noktalarından bir tanesi ön kamerası. Sony Xperia XA Ultra’nın önünde 16 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kameranın kendi flaşı ve hatta optik görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. 88 derecelik geniş açılı lens sayesinde selfie fotoğraflara epey fazla sayıda kişiyi sığdırmak mümkün olabilir. Ne var ki, f/2.6 diyafram açıklığı değeri düşük ışık performansıyla ilgili olarak kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Arka kamera ise 21.5 megapiksel, f/2.4 lense sahip. Hybrid AF sistemi de arka kameranın özellikleri arasında bulunuyor.

Sony Xperia XA Ultra fiyatı konusunda henüz bir bilgi verilmedi, ancak 31 Mayıs ile birlikte bu konuda da bir şeylerin söylenmesi bekleniyor. Akıllı telefonun temmuz ayından itibaren yurt dışında satışa sunulmaya başlanması bekleniyor. Siyah, beyaz ve altın limon rengi gibi renk seçenekleriyle çıkacak olan bu telefon Sony’nin Quick Charger UCH12 şarj sistemiyle de uyumlu olacak. Diğer bir deyişle Qualcomm Quick Charge 3.0’ı destekleyecek, ancak aksesuar ayrı olarak satılacak.

İLGİLİ HABERLER