Teknoloji

Xperia ailesinin üst segment modelleri iki yıl boyunca yeni Android sürümleriyle güncellenecek

sony xperiaAndroid telefon üreticileri, Android güncellemeleri konusunda keskin sözler vermeye pek yanaşmıyor. Ancak Sony Xperia serisi için bu yaklaşımdan farklı bir yol izlemeye hazırlanıyor.

Japon teknoloji devi, bundan böyle üst sınıf akıllı telefonlarının iki yıl boyunca en yeni Android güncellemelerini alacağını duyurdu. Orta segment telefonlarda ise karar donanımın yeni güncelleme ile stabil bir deneyim sunup sunamayacağına göre verilecek.

Sony’den önce benzer bir açıklamayı sadece Google yapmıştı. İnternet devi, telefonlarının Android güncellemelerini alacağı zaman dilimi konusunda kullanıcılarına bilgi vermişti. Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL, çıkışlarından sonra üç yıl daha güncelleme almaya devam edecek. Bu da, 2017’nin ekim ayında tanıtılan telefonların 2020’nin ekim ayına kadar en yeni Android sürümleriyle güncelleneceği anlamına geliyor.

Sony Xperia serisini Spectre ve Meltdown’a karşı korumaya alıyor

Sony Xperia serisinin bazı üyelerine 5 Ocak 2018’de yayınlanan Android güvenlik yamasını getireceğini de duyurdu. Söz konusu yama, telefonları Spectre ve Meltdown açıklarına karşı korumaya alıyor. Sony’nin son Android güvenlik yamasını getireceği telefonların listesi şu şekilde: Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia L1, Xperia XA1 Plus, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia L2, Xperia X Performance, Xperia X, Xperia X Compact, Xperia XZ, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact.

İLGİLİ HABERLER