Teknoloji

Sony’nin Japonya’ya özel Android telefonu Xperia UL duyuruldu (video)

Geçen hafta son ipuçları internete yansıyan Sony Xperia UL nihayet resmiyet kazandı. Sony’nin Japonya’ya özel olarak çıkardığı bir telefon olduğu görünen Xperia UL, Xperia Z’den biraz daha kalın olmasıyla dikkat çekiyor. Sony’nin Snapdragon 600 işlemci eklediği bu telefonda yine 5 inç, 1080p ekran bulunuyor.

sony-xperia-ul-200513

Sony Xperia UL’de Exmor RS 13 megapiksel sensörlü kamera yer alıyor; bu kamera saniyede 15 kare hızında çekim işlemi gerçekleştirebiliyor. Yine NFC bu telefonun en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Fiziksel kamera tuşu taşıyan, aynı zamanda Xperia Z gibi suya (IPX5/8) ve toza (IP5X) karşı dayanıklı olan bu telefonun beyaz, siyah ve pembe renk seçenekleri bulunacak. Japonya’da faaliyet gösterek KDDI’nin au şebekesinde kullanılabilecek bu akıllı telefonun 25 Mayısta Japonya’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Sony’nin Xperia UL’yi Türkiye’ye getirme ihtimali düşük gibi görünüyor. Ancak bu telefonla aynı teknik özelliklere sahip olan bir telefonu başka bir ad altında ülkemizde görme ihtimalinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

İlgili >> Sony Japonya, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER