Teknoloji

Sekiz çekirdekli Sony Xperia Tianchi ve Snapdragon 800’lü Xperia Z1S 22 Kasımda tanıtılabilir

Sony içinde sekiz çekirdekli işlemci taşıyan, 6 inç ekranlı bir akıllı telefon çıkarmanın hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor.

sony-xperia-z1s-251013

Çin medyasında çıkan haberlere göre Xperia Tianchi olarak adlandırılan bu akıllı telefonda 8 çekirdekli MediaTek MT6592 işlemci bulunacak. 6 inç ekranıysa 1280 x 720 çözünürlüğe sahip olacak. Bunun dışında cihazla ilgili çok fazla şey bilinmiyor. Ancak bu telefonun daha küçük ekranlı Xperia Z1S ile birlikte duyurulmasını bekleyebiliriz.

Sony Xperia Z1S, önümüzdeki aylarda uluslararası pazara girmesi beklenen Xperia Z1 mini’nin Çin’e özel versiyonu olacak gibi görünüyor. Aslında durum biraz karışık, çünkü Xperia Z1S’in Xperia Z1’in uluslararası pazarda satışa çıkacak küçük ekranlı versiyonu olacağını iddia eden haberler de okumuştuk.

Xperia Z1 mini’nin 4.3 inç HD ekran, Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 2300 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklere sahip olması bekleniyor.

Sony, 22 Kasım tarihinde Şangay’da bir toplantı düzenleyecek. Orada Xperia Tianchi ve Xperia Z1S tanıtılabilir. Her iki telefonun doğal olarak önce Çin’de piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

İlgili >>Unwiredview

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER