Eğlence

Sony Xperia telefonları şimdi Twitch üzerinden canlı yayın yapabiliyor

sony-xperia-z3-plus-260515-6

Video oyunlarının internet üzerinden canlı yayınlanması son zamanların en popüler konseptleri arasından yer alıyor. Bu durumda en büyük pay sahibiyse hiç kuşkusuz Twitch. Ancak Twitch’in oyun yayını konusundaki tekliflerinin PC ve konsollarla sınırlı kalması, mobil oyunların yayını için bir imkan sunmaması bu etkiyi biraz azaltıyor. Sony ve Twitch arasında yapılan işbirliğiyse etki azaltma durumunu ortadan kaldırabilecek gibi gözüküyor.

live-screen-streaming-080715

Twitch ile birlikte yeni bir Android uygulaması hazırlayan Sony, bazı Xperia telefonlarından oyun yayını yapılmasını mümkün hâle getiriyor. Live Screen Streaming adını taşıyan ve Google Play Store’daki yerini alan uygulamayı şu an için sadece Sony Xperia Z3+, Z4 ve Z4v akıllı telefonlar ile Xperia Z4 Tablet destekliyor. Bu uygulama sayesinde oyun videoları, tıpkı konsollarda olduğu gibi, Twitch veya YouTube’da canlı olarak izlenebiliyor.

Live Screen Streaming’in kullanım alanı sadece oyunlarla sınırlı kalmıyor. Sony Xperia cihazındaki bir uygulama veya aktivite de uygulama sayesinde yayınlanabiliyor. Kullanıcılar yayın sırasında kontrol araçlarına ek olarak yayının izleyici sayısını ve yapılan yorumları görebiliyor. Dileyenler yayınlarını kaydedip ileri bir zamanda da paylaşabiliyor.

Live Screen Streaming, Sony ve Twitch’in işbirliğiyle geliştirildiği için uygulamanın kullanım alanı seçili Sony Xperia cihazlarıyla sınırlı kalıyor. Akıllı telefonlarda ilk kez bu şekilde boy gösteren Twitch, daha öncesinde dileyen geliştiricilere Twitch yazılımını doğrudan uygulama içine yerleştirme imkanını sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER