Manşetler

Sony’nin 10.1 inç’lik yeni tableti Xperia Tablet Z iPad mini’den de daha ince

İki hafta önce CES’te gösterilen Xperia Z’nin hemen arkasından Sony bu sefer de o akıllı telefona arkadaşlık edecek bir tablet tanıttı: Xperia Tablet Z. 10.1 inç’lik 1920 x 1200 çözünürlüklü ekrana, 1.5 GHz dört çekirdekli işlemciye ve Sony’nin iddiasına göre bir tablette ilk kez kullanılan arka aydınlatmalı sensörü barındıran 8 megapiksel kameraya sahip olan Android 4.1 tableti geçen hafta verilen işaretlerin ardından resmiyet kazandı.

sony-xperia-tablet-z-210113-1

Bir tabletle fotoğraf çekmek belki herkes için çok tercih edilesi bir şey olmayabilir, ancak Sony Xperia Tablet Z’nin özellikle düşük ışıklı ortamlarda oldukça iyi bir çekim imkanı sunmasıyla övünüyor. Bunun dışında Xperia Tablet Z’nin bir başka ilgi çekici özelliği de kalınlığı. Tabletin sadece 6.9 mm.’lik kalınlığa sahip olması oldukça ilgi çekici. Üstelik Xperia Tablet Z böylelikle 7.2 mm.’lik kalınlığa sahip olan iPad mini’den de daha ince oluyor. Bu inceliğe rağmen tabletin suya ve toza karşı dayanıklı bir kasaya sahip olduğunu da belirtelim. Ancak Sony dayanıklılık sınırlarını paylaşmış değil. Bu arada Sony tasarım anlamında da radikal bir adım atmış ve 2011 model Tablet S ve 2012 model Xperia Tablet S’in katlanmış dergi benzeri tasarımından vazgeçilmiş. Aslında biraz da bu karar sonrasında ipince bir kasa elde etmek mümkün olmuş.

sony-xperia-tablet-z-210113-2

Sony’nin Xperia Tablet Z’de öne çıkardığı bir başka ayrıntı da “S-Force Front Surround 3D” adı verilen ve tabletten çevresel ses efektiyle benzenmiş bir ses çıkışı almayı sağlayan özellik. Xperia Tablet Z kablosuz bağlantı tarafında LTE ve NFC desteği sunuyor. İlki bizi pek ilgilendirmese de, ikincisinin işe yarayacağı alanlar olacaktır. Beyaz ve siyah renkli iki farklı seçenekle gelecek Xperia Tablet Z’nin önümüzdeki bahar aylarında Japonya’da piyasaya çıkacağı belirtildi. Sony’nin söylediği bu ürünün Japonya için geliştirildiği; dünyanın diğer yerlerinde piyasaya çıkıp çıkmayacağı, çıkarsa ne kadara satılacağı şu an için belli değil.

sony-xperia-tablet-z-210113-4

İlgili >> Sony, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER