Manşetler

Sony 2012 model Android tableti Xperia Tablet S’i duyurdu

Sony’nin 2011 yılında tanıttığı Tablet S ve Tablet P’yi bu yıl sadece tek bir tablet izledi, o da Xperia Tablet S oldu. Sony’nin IFA 2012 öncesinde düzenlediği basın toplantısında tanıtılan bu yeni cihazın barındırdığı katlanmış dergi benzeri tasarımı sayesinde Tablet S’e fazlasıyla benzediği söylenebilir. Xperia Tablet S Tegra 3 işlemci taşıyor ve Android 4.0 ile çalışıyor. Tablet S’te kızılötesi destekli evrensel uzaktan kumanda da bulunuyor. Ayrıca Sony hazırladığı uzaktan kumanda bazı kısayollar geliştirmiş, bunlar sayesinde evdeki bir grup cihazı tek bir seferde açmak ve onların ayarlarını tek bir dokunuşla yapmak mümkün olacak. Bununla kalmayan Sony görsel TV rehberini de listeye eklemeyi ihmal etmemiş.

Photographers We Are The RhoadsChris & Sarah Rhoads Photographers Agent Gregg Lhotsky - gregg@ba-reps.comLaura Feeney - Talent PartnersVP, Brand Experience - Patrick Bewley - SONYCreative Director - James Trump - SONYProducer, Brand Experience - Marcos Esparza - SONYSr Mngr, Brand Experience - Su-Ren Neo - SONY

“Misafir Modu” adı verilen özel bir yazılım hangi uygulama ve ayarların belirli bir kullanıcı için erişilebilir olduğunu ayarlamayı sağlıyor. Örneğin, bu mod sayesinde çocuklarınızın tablet üzerinden Play Store’a erişip uygulama veya oyun indirmesini engelleyebilirsiniz. Sony’nin Play Memories ve Reader gibi farklı platformlarda da çalışan servisleri uygulamalarıyla Xperia Tablet S’te de yüklü geliyor. Small Apps veya Küçük Programlar olarak çevirebileceğimiz ve daha önce Android 4.0 güncellemesiyle 2011 model Sony tabletlerine gelmiş olan uygulamalar bu cihazda da mevcut. Bunlar sayesinde not defteri, hesap makinesi gibi uygulamalara kısayoldan erişim mümkün oluyor. Bunun dışında Xperia Tablet S’in kullanıcı arayüzünün Xperia Android telefonlarında olduğu gibi fazlasıyla özelleştirildiğini görüyoruz.

Sony, Xperia Tablet S için çeşitli aksesuarlar da çıkaracak. Örneğin 99.99 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacak Klavyeli Kapak aksesuarı hafifliği ve inceliğiyle dikkat çekiyor, içinde tam donanımlı bir klavye bar2ındırıyor. Bunun yanı sıra yine 99.99 dolarlık bir dock istasyonu da sunuluyor. Ayrıca dock, şarj aleti ve klavyesiz ayak da sunulacak aksesuarlar arasında bulunuyor.

Sony, Xperia Tablet S için 7 Eylül tarihinden itibaren yurt dışı siparişlerini almaya başlayacak. 16, 32 ve 64 GB’lık farklı depolama seçenekleriyle sunulacak tabletin yurt dışı fiyatı 399 ile 599 dolar arasında değişecek. Tabletin yurt dışında piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra Türkiye’ye de gelmesini tahmin ediyoruz.

Galeri: Sony Xperia Tablet S
[nggallery id=1018]

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER