Manşetler

Sony’nin yeni Android akıllı telefonları Xperia T, V ve J resmiyet kazandı

Sony, IFA 2012’nin açılışı öncesinde düzenlediği basın toplantısında yepyeni akıllı telefonları Xperia T, V ve J’yi duyurdu. Bu modeller içerisinde Xperia T, veya bazı pazarlarda çıkacağı adıyla Xperia TX, şirketin yeni gözde Android telefonu olma özelliğini taşıyor. 13 megapiksellik kamera barındıran bu cihaz aynı zamanda Sony’nin hızlı fotoğraf çekim özelliği “sleep-to-snap”i de bünyesinde barındırıyor. 4.6 inç’lik HD Reality ekran Sony’nin Mobile Bravia işlemcisini de barındırıyor.

xperia_t_silver_front_gallery_postSony Xperia T’De çift çekirdekli 1.5 GHz işlemci yer alıyor. Bu cihaz 1080p HD video oynatma yeteneğine sahip. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü gelecek olan Sony Xperia T ilerleyen zamanlarda Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini de alacak. PlayStation sertifikasına da sahip olan bu cihaz böylelikle oyunseverlere de hitap edecek. Siyah, gümüş ve beyaz renk seçenekleri varolacak cihazın önümüzdeki haftalarda dünya genelinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Xperia T’ye benzeyen bir model olan Xperia V’de LTE desteği de sunuluyor. Ayrıca Xperia V suya dayanıklılığıyla da dikkat çekiyor. 4.3 inç’lik daha küçük HD Reality ekran Sony’nin Mobile Bravia Engine 2 işlemcisini barındırıyor. Bu cihaz da 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemciye sahip. Hem Xperia T hem de Xperia V’de Sony’nin “one-touch” adını verdiği NFC teknolojisi bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar kulaklık veya harici hoparlör gibi cihazlarla eşleştirme işlemlerini tek bir dokunuşla gerçekleştirebilecek. PlayStation sertifikalı Xperia V de Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ile yüklü şekilde gelecek, ilerleyen zamanlarda Android 4.1 Jelly Bean sürümünü alacak. Xperia V’nin bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Telefonun siyah, pembe ve beyaz renk seçenekleri bulunacak.

Son olarak Xperia J modeli de Sony’nin yeni ekonomik akıllı telefonu olarak dikkat çekiyor. 4 inç’lik FWVGA ekran barındıran bu cihazın arkasında 5 megapiksel kamera bulunuyor. Önünde de video sohbetler için ikinci bir kamera yer alıyor. 9.2 mm’lik kalınlığa sahip bir kasayla gelen bu telefonun siyah, altın, beyaz ve pembe renk seçeneklerine sahip olması ve yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu arada Sony, eylül ayı içinde herhangi bir Xperia akıllı telefon satın alan müşterilere Sony Music Unlimited servisinin 60 gün boyunca ücretsiz olacağını da açıkladı. Milyonlarca şarkıya erişim şansı sunan bu servis henüz Türkiye üzerinden erişilebilir değil.

Galeri: Sony Xperia T, V ve J
[nggallery id=1020]

İlgili >> Xperia T, Xperia V, Xperia J

İLGİLİ HABERLER