Teknoloji

Sony Xperia Sola mobil internet keyfini bambaşka bir boyuta taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin akıllı telefon ailesinin en yeni üyesi olan Xperia Sola, henüz nasıl olacağı tam olarak anlaşılmasa da kullanıcılarına dokunmatik ekrana dokunmadan internet keyfini yaşatmayı hedefliyor. Kulağa biraz kafa karıştırıcı gelse de bahsedilen özelliğin bir heyecan yarattığı kesin.

Xperia Sola’nın en kilit özelliklerinden biri de ”Yüzen Temas” adı verilen, kullanıcılarına ekrana dokunmadan internette tarama yapma şansı sağlayan navigasyon sistemi. Sony’den yapılan açıklamada, kendilerine özgü olan yüzen temas teknolojisi ile kullanıcıların parmaklarını ekrana dokundurmadan, biraz üstünde hareket ettirerek bir mouse gibi kullanabilecekleri belirtildi. Şirket, bu teknolojinin yazılım güncellemeleri ve geliştiriciler ile ortak çalışmalar aracılığıyla gelişeceğinin de altını çizdi.

”Yüzen Temas” özelliği dışında, Xperia Sola standart bir Android cihazın özelliklerine sahip. Halihazırda Android 2.3 ile çalışan cihaz, yaz aylarında Android 4.0 güncellemesine kavuşacak. Cihazın donanım setinde ise, 1 GHz’lık çift çekirdekli işlemci ve 3.7 inç Reality ekran göze çarpıyor. Yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen telefon; siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç renk seçeneğine sahip.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER