Teknoloji

Sony Xperia serisinin yeni üyelerinde esnek OLED ekranlar kullanabilir

sony imx500

sony xperia Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Sony ve LG Display arasında yeni bir OLED ekran tedariği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma çerçevesinde LG Display, Sony’ye OLED ekran tedarik edecek. LG tarafından sağlanacak bileşenler arasında esnek OLED panellerin bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu da Sony Xperia serisinin yeni üyelerinde esnek OLED ekranlarını bulunabileceği anlamına geliyor.

LG Display, hâli hazırda Sony’ye üst sınıf televizyonları için OLED panel tedarik ediyor. Business Korea sitesinde yer alan haberde ise bu işbirliğinin artık akıllı telefonlar için üretilen esnek panelleri de kapsadığı belirtiliyor. Bu da, yakında Sony’nin de kavisli ekrana sahip akıllı telefonlar çıkarabileceği anlamına geliyor.

Güney Kore’deki kaynaklar, Sony’nin katlanabilir akıllı telefon üretebileceğini belirtse de, henüz bu konuda somut bir zaman işaret edilmiş değil. Katlanabilir telefon konusundaki çalışmalarını çok daha önce başlatan Samsung, “Galaxy X” adıyla anılan katlanabilir telefonunun prototipini CES 2018’de iş ortaklarına sergilemişti.

Sony Xperia XZ Pro ile OLED dönemini başlatabilir

Sony için, esnek olmasa da, OLED panel dönemi yakında resmen başlayabilir. Sony Xperia XZ Pro adı ile anılan OLED ekranlı üst segment telefonun önümüzdeki ay 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER