Teknoloji

Sony Xperia serisine Snapdragon 660 işlemcili üç telefon ekleyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
sony xperia
Sony Xperia XA1 Plus

Sony Xperia serisinin yeni üyelerini 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında düzenleyeceği etkinlikte tanıtmaya hazırlanıyor. Etkinliğe doğru geri sayımda sonlara yaklaşırken, görücüye çıkacak telefonlara dair haberlere de yenileri ekleniyor.

Etkinliğin yıldızının Sony’nin yeni amiral gemisi telefonunun olacağını görmek çok zor değil. Ancak bu etkinlikte tanıtılacak orta segment Xperia telefonlar da Sony’nin akıllı telefon pazarındaki konumunun belirlenmesi açısından önem taşıyor. Japon teknoloji devinin MWC 2018’de üç orta segment cihazı tanıtması öngörülüyor.

Söz konusu telefonların hangi isimlerle resmiyet kazanacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu cihazlar şimdiden benchmark testlerinde kod numaralarıyla boy gösteriyor. Sony H3123, Sony H4113 ve Sony H4213 olarak anılan telefonlara ait bazı bilgiler, Geekbench benchmark testi sonuçlarıyla gün yüzüne çıktı.

H3123 ve H4113 özellikleri itibarıyla birbirlerine oldukça yakın duruyor gibi görünüyor. Her iki akıllı telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 3 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Akıllı telefonların kutularından Android 8.0 Oreo yüklü olarak çıkacak olmaları da bilinenler arasında yer alıyor.

H4213 ise diğer iki telefonun biraz üzerinde konumlanacak gibi görünüyor. Bu telefonun merkezinde de Snapdragon 660’ın yer alacağı belirtiliyor. Ancak bellek kapasitesi 3 GB’den 4 GB’ye yükseliyor. Söz konusu üç telefonun da farklı versiyonlarının olabileceği konuşuluyor.

Sony Xperia serisinin yeni üyelerini 26 Şubat’ta tanıtacak

Sony Xperia serisinin yeni üyelerini MWC 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Bu etkinlik 26 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER