Manşetler

Sony Xperia S’e gelecek Ice Cream Sandwich güncellemesi kendini gösterdi – Video

Sony bir yandan 2012 model Xperia’larını Gingerbread ile satarken bir taraftan da 2011 model Xperia cihazlarını Ice Cream Sandwich ile güncelliyor. Tabii Xperia S’e de Ice Cream Sandwich sırası gelecek, gelen son haberler Sony’nin 2012 model ilk Xperia’sının haziran sonunda güncellemeyi almaya başlayacağı söyleniyor. Ancak Tayland’dan internete yayılan bir video Xperia S üzerinde Ice Cream Sandwich’in neye benzeyeceğini önceden görme fırsatı veriyor.

Aslına bakarsanız, çok heyecan verici, değişik bir şey yok. Sony’nin Android kullanıcı arayüzü üzerinde yaptığı değişiklikler varlığını aynı şekilde korumaya devam ediyor. Ancak güncellemeyle birlikte birkaç değişiklik tabii ki olacak. Örneğin giriş ekranındayken ekrana tıklattığınızda sağ ve sol üst köşelerde iki adet ikon beliriyor. Bunlardan biri tüm bildirimleri silerken diğeriyse Ayarlar uygulamasını hızlı şekilde açıyor.

En dikkate değer değişiklik ise müzik oynatıcısına yapılmışa benziyor. Bu uygulama Walkman olarak tekrar adlandırılmış. Kullanıcı arayüzü de yenilemeden geçmiş, daha sade bir görünüm kazanmış, daha kolay kullanılabilir hâle gelmiş. Ayrıca ekolayzır üzerinde de bazı oynamalar yapılmış. Türkiye’de satılan Xperia S’lere güncellemeyle birlikte Fizy entegrasyonunun da geleceği söyleniyordu. Herhalde Walkman uygulamasına ek olarak Fizy servisine erişimi pratikleştirecek yenilikler de Türkiye’ye özel Xperia S ROM’unda olacaktır.

Sony Xperia S’e Ice Cream Sandwich ile birlikte gelecek tüm yeniliklerin ön izlemesini aşağıdaki video bulabilirsiniz.

İlgili – Recombu

İLGİLİ HABERLER