Teknoloji

Sony Xperia Pro’nun çıkışı yaklaşıyor

sony xperia pro 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Xperia Pro bundan yaklaşık bir yıl önce Xperia 1 II ile birlikte duyurulmuştu. Xperia 1 II birkaç ay içinde belli ülkelerde piyasaya çıksa da, Xperia Pro hâlâ satışa sunulmuş değil. Bu da akıllara “Acaba Sony Xperia Pro’yu unuttu mu?” sorusunu getiriyor.

Söz konusu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Sony’nin sunucularına Xperia Pro’nun yazılım dosyalarının yüklenmeye başladığı ortaya çıktı. Bu da piyasaya çıkışın pek uzak olmadığı anlamına geliyor. Xperia Pro’nun ilk etapta ABD’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Akıllı telefonda seçilen bir uygulamayı başlatmak için kullanılabilecek bir kısayol tuşu, 360 derece anten tasarımı, HDMI mikro konvektör bulunuyor. Cihazın dış tasarımının Xperia 1 II’ye benzer olduğunu da belirtmek gerekiyor. Sony’nin Xperia Pro’nun çıkışı için neden bu kadar ağır hareket ettiği ise belirsizliğini koruyor.

Sony Xperia Pro yazılım dosyalarının Android 10 tabanlı sunucularında görülmesi, akıllı telefonun kutusundan Android 10 ile çıkacağını gösteriyor. Yazılım ve donanım bakımından eskide kalmasının Xperia Pro’ya pek yaramayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER