Teknoloji

Sony Xperia Pro gelişmiş sensörlerle yenilenecek

sony xperia pro

Sony 12 Eylül’de oyun odaklı bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte yeni bir akıllı telefonun tanıtılıp tanıtılmayacağı bilinmiyor. Ancak şirketin kasım ayında başka bir etkinliğe hazırlandığına dair dedikodular etrafta dolaşıyor. İddiaya göre, bu etkinlikte ikinci nesil Sony Xperia Pro gözler önüne çıkacak.

Kamera deneyiminin ön planda olduğu Xperia Pro’nun yeni versiyonunda kullanıcıları bir önceki nesle kıyasla gelişmiş sensörlere sahip üç kameranın karşılayacağı söyleniyor. Bu kameralardan birinin diyafram genişliğinin f/1.2 ila f/4.0 arasında değişeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Yeni Xperia Pro’daki üç kameranın da 48 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Bu kameraların piksel birleştirme teknolojisi sayesinde 12 megapiksel kareler yakalayabileceği söyleniyor. Ana kamerada Sony IMX903, ultra geniş açılı kamerada ise IMX803 sensörün tercih edileceği bilgisi de yeni sızıntıda paylaşılıyor.

Telefoto sensörün ise daha önce Xperia 1 II ve Xperia 5 IV’te görülen IMX557’nin yeni versiyonu olması bekleniyor. Ancak bu iki telefonda IMX557’nin 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Sony Xperia Pro geçtiğimiz yıl ekim ayının sonlarında tanıtılmıştı. Dolayısıyla yeni versiyonun da kasım ayında duyurulması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER