Teknoloji

Sony Xperia Pro 5G yüksek bağlantı hızı ve HDMI girişiyle yayıncıların işini kolaylaştıracak

sony xperia pro 5g

Sony, Xperia 1 II ve Xperia 10 II ile birlikte bir akıllı telefonu daha tanıttı. Xperia Pro 5G adını taşıyan yeni telefonun hedef kitlesinde, profesyonel video içeriği oluşturanlar yer alıyor. Tıpkı Xperia 1 II gibi amiral gemisi seviyesinde bir donanıma sahip olan Sony Xperia Pro 5G, Qualcomm Snapdragon 865 işlemci taşıyor.

Snapdragon 865’e 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 6.5 inç büyüklüğündeki 4K HDR OLED ekran, 21:9 görüntü oranına sahip. Xperia Pro 5G ile Xperia 1 II arasındaki en önemli fark olarak ise Xperia Pro’nun yüksek hızlı mmWave 5G teknolojisini desteklemesi ve HDMI girişine sahip olması öne çıkıyor.

Xperia Pro 5G’nin 4K video sinyalini alabilmesi, bunu OLED ekranında doğru şekilde gösterebilmesi ve mmWave teknolojisiyle bir yayın merkezine aktarabilmesi hedefleniyor. Böylelikle video içerik oluşturucularına hem bir monitör hem de bir yayın terminali sunulmuş oluyor. Dört yönlü anten ve düşük geçirgenlik materyallerinin varlığı, 360 derece çok yönlü iletişimi ve çok yüksek mmWave hızlarını mümkün kılıyor.

Sony de yeni telefonunun profesyonel yayıncılara büyük kolaylık sağlayacağına vurgu yapıyor. Şirket, Xperia Pro 5G’nin profesyonel video yayınlarını destekleyeceğinin altını çiziyor. HDMI girişinin varlığı sayesinde DSLR fotoğraf makinelerine veya profesyonel kameralara bağlanabilen telefon, video verilerini 5G bağlantısı üzerinden buluta veya sunucuya gönderebiliyor.

sony xperia pro 5g

Sony Xperia Pro 5G ne zaman çıkacak?

Sony Xperia Pro 5G’ye enerjisini 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Hem arkası hem de önü Gorilla Glass 6 ile kaplı olan telefon, suya dayanıklı bir kasaya sahip. Qi kablosuz şarj ve üçlü arka kamera da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Sony Xperia Pro 5G için henüz bir fiyat veya çıkış tarihi açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER