Teknoloji

Sony Xperia P için Android 4.0 güncellemesi yayılmaya başladı

2012 model NTX serisi cihazlarını Android 2.3 Gingerbread ile çıkarıp daha sonra Ice Cream Sandwich’e güncelleyeceğini söyleyen Sony işe Xperia S ile başlamıştı. Birkaç hafta önce Android 4.0 güncellemesini alan bu cihazın ardından sıra küçük kardeşi Xperia P’ye geldi. Zaten bu ortanca cihazın da bugünlerde güncelleme alacağı bekleniyordu, ancak başlangıcın biraz erken olduğunu söylemek gerek.

sony-xperia-p-inceleme-00004

Biz de daha yeni Android 2.3 Gingerbread yüklü Xperia P’yi incelemiştik, ancak inceleme sırasında Android 4.0 güncellemesinin çok yakında geleceğini belirtmiştik. Yalnız Türkiye’deki Xperia P sahipleri henüz acele etmesin, güncellemenin telefonlarına gelmesi için birkaç gün veya hafta beklemeleri gerekebilir. Elimizdeki test cihazıyla yaptığımız güncelleme kontrolünde de henüz yeni sürümün gelmediğini gözlemledik.

Android 4.0 güncellemesiyle birlikte Xperia P’ye boyutları ayarlanabilir bileşenler, yeni bir görev başlatıcısı; Gmail, Takvim ve diğer çekirdek uygulamalara özel güncellemeler geliyor. Ayrıca Sony Android uygulama paketini de yeniledi, Müzik uygulaması Walkman adını aldı, Filmler ve Galeri uygulamaları da görsel ve fonksiyonel güncellemelerden geçti. Diğer eklentilerin arasında geliştirilmiş kilit ekranı ve genişletilmiş bekleme modu bulunuyor. Sony’nin söylediğine göre Xperia P’nin pilde bekleme süresi dört kat uzatıldı ki, bu çok sevindirici bir haber, çünkü incelediğimiz Xperia P’nin bekleme süresi gerçekten çok kısaydı.

Söylediğimiz gibi, güncelleme çıktı ve önümüzdeki haftalar içinde küresel anlamda yayılmış olacak ve tabii ki Türkiye’ye de uğrayacak. Güncelleme geldiğinde cihazın bildirim alanında bunun haberini alacaksınız. Sony, çoğu cihazın yeni işletim sistemini kablosuz bağlantı üzerinden alabileceğini söylese de, bazı cihazlar hâla PC veya Mac’e bağlanma ve yardımcı yazılım üzerinden güncellenme gereksinimi duyabilir.

İlgili >> Sony Mobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER