Manşetler

Sony Xperia M4 Aqua Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-17

Sony 2015 Mobil Dünya Kongresi’ne Xperia Z4 Tablet ile birlikte bir de orta segment Android telefonu getirdi. Xperia M4 Aqua üst sınıf Xperia serisi telefonlardan ödünç aldığı tasarımı ve suya dayanıklılığıyla akıllı telefon için fazla para vermek istemeyen, buna rağmen iyi bir telefon arayanlar için uygun bir seçim olabilir gibi görünüyor.

sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-4sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-3sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-19Xperia M4 Aqua’nın tasarımı Omnibalance olarak adlandırılan anlayışın bir ürünü. Ancak metal yerine plastik kullanılıyor, ön ve arka yüzeyler güçlendirilmiş camla kaplanmış. Telefonu elimize aldığımızda sağlamlık hissini fazlasıyla elde ettiğimizi söyleyebiliriz. 5 inç 720p IPS ekranı yeteri kadar canlı, parlak ve renkler bakımından da tatmin edici görüntüleri kullanıcılara sağlıyor.

Xperia M4 Aqua’da sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 yongaset bulunuyor. Ayrıca 2 GB RAM de mevcut. Bu donanım paketi Sony Xperia M4 Aqua’nın, geçen yılın 1000-1500 TL bandındaki Android telefonlardan biraz daha iyi performans sunacağı anlamına geliyor. 8 GB dahili hafıza çok yeterli görünmüyor, ancak neyse ki microSD kart yuvası sayesinde depolama kapasitesini daha da artırmak mümkün oluyor.

Xperia M4 Aqua’nın suya ve toza dayanıklılığı IP65 ve IP68 sertifikalarıyla belgeleniyor. Telefonun su sızdırmazlığını garantiye almak adına SIM ve SD kart yuvaları yine kapaklarla örtülmüş. 3.5 mm. kulaklık jakı ise açık tutulmaya devam ediliyor. Özel bir kamera tuşunun bulunması özellikle su altında fotoğraf ve video çekerken işleri çok kolaylaştırıyor, ne de olsa dokunmatik ekran suyun altında işlemediği için fiziksel bir kontrole ihtiyaç duyuluyor. Özel kamera tuşunun bulunması sayesinde su altında rahatlıkla fotoğraf ve video çekebilirsiniz.

Arkadaki 13 megapiksel kamera Sony Exmor RS sensörüyle kaliteli fotoğraflar vadederken önde yer verilen 5 megapiksel kamera da selfie fotoğraf çekmeyi sevenlere hitap ediyor. Sony’nin Kamera uygulaması ve kamera odaklı uygulamalarıyla kamera deneyimi daha üst seviyelere çıkarılıyor.

Xperia M4 Aqua’da 2400 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Pil yerinden çıkarılamıyor, gövdeye sabitlenmiş durumda. Bu pil ile bir günün rahatlıkla çıkarılabileceğini düşünüyoruz.

Deneyimlediğimiz Xperia M4 Aqua’nın beyaz rengi bir hayli çekici görünüyor. Bunun dışında siyah, bakır ve gümüş renk seçenekleri de mevcut.

Sony Xperia M4 Aqua, üst sınıf Xperia telefonlarının ilgi çekici özellikleri arasında yer alan tasarım, suya dayanıklılık gibi unsurları uygun fiyatlarla daha fazla kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyor.

sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-1 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-2 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-3 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-4 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-5 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-6 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-7 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-8 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-9 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-10 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-11 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-12 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-13 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-14 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-15 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-16 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-17 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-18 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-19 sony-xperia-m4-aqua-on-inceleme-20

İLGİLİ HABERLER