Teknoloji

Sony Xperia M2 ile Z serisinin tasarımı suya dayanıklılık olmadan orta segmente geliyor

Sony Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde yeni gözde Android telefonu Xperia Z2’ye ek olarak, orta segmente yönelik yeni akıllı telefonu Xperia M2’yi de duyurdu. Şirket Xperia M2’yi ”sınıfının en iyi akıllı telefon teknolojisi” olarak tanımlarken, Xperia M2’nin 220 avronun altında bir fiyatla en iyi kamera ve en büyük ekranı sunan 4G akıllı telefon olduğunu iddia etti.

sony-xperia-m2-250214

Xperia Z2’de 960 x 540 piksel çözünürlüğünde 4.8 inç bir ekran bulunuyor. Söz konusu ekran 229 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Akıllı telefonun arkasındaysa mobil cihazlar için Exmor RS sensörü barındıran 8 megapiksel bir kamera yer alıyor. Otomatik sahne tanımlama ve HDR gibi özellikler barındıran bu kameraya Social live, Timeshift burst gibi Xperia kamera uygulamaları da eşlik ediyor.

Tasarım bakımından Xperia M2 Xperia Z serisi akıllı telefonlara benzer bir yapıya sahip. Xperia Z serisindeki OmniBalance tarzı bu akıllı telefonda da korunuyor. Ancak Xperia Z1 ve Z2’de kullanılan alüminyum çerçeve Xperia M2’de yerini kauçuk bir materyale bırakıyor. Buna ek olarak, Z serisinin su geçirmezlik özelliği de Xperia M2’de bulunmuyor.

Xperia M2’nin dört çekirdekli, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemcisine 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve 2330 mAh kapasiteli pil eşlik ediyor. Bu özellikler orta segmentte ve ”mini” kategorisindeki akıllı telefonlarda genellikle ortak olsa da, Xperia M2 nispeten daha büyük bir ekrana sahip olması sayesinde sürüden ayrılmayı başarıyor.

Siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip olan Xperia M2, kutusundan Android 4.3 işletim sistemiyle birlikte çıkacak. Nisan ayında piyasaya sürülecek olan akıllı telefonun satış fiyatı henüz kesin olarak açıklanmasa da, tanıtım esnasında 220 avroya özel bir vurgu yapılmış olması Xperia M2’nin 220 avrodan daha düşük bir fiyatla satışa sunulması ihtimalini artırıyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER