Teknoloji

Sony Xperia LT29i Hayabusa ile ilgili detaylar ve örnek fotoğraflar ortaya çıktı

Sony’nin Japonya’da piyasaya sürmeye hazırlandığı Xperia GX’in uluslararası versiyonu olduğu iddia edilen LT29i Hayabusa kod adlı telefonla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. ePrice sitesi bu cihazın mühendislik örneği olarak nitelendirilen versiyonuna ait fotoğrafları paylaştı, buna 13 megapiksellik kamerayla birlikte çekilen fotoğrafları da ekledi. Prototip ürünün ekranının üzerinde Sony Ericsson logosunun yer alması oldukça ilginç.

8.6 mm. kalınlık ve 127 gr. ağırlığa sahip bir kasayla gelen bu cihaz kavisli bir arka bölüme sahip. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 yongasetin bulunduğu söylenmekle birlikte mühendislik örneğinde işlemci hızının 918 MHz’e indirildiği kaydediliyor. 1 GB RAM ve Adreno 225 GPU da bu işlemciye eşlik ediyor. 4.6 inç’lik 720p çözünürlüklü LCD ekrana sahip olan cihazın önünde herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor. Ekranın altındaki Xperia logosunun aydınlatmaya sahip olduğu ve ortamda müzik olduğunda ritme göre yanıp söndüğü söyleniyor.

Sony Xperia LT29i Hayabusa’da Android 4.0.4’ün özelleştirilmiş bir sürümünün çalıştığı not ediliyor. Ekran altında fiziksel tuşların bulunmuyor olması ekran üstü sanal kontrollerin kullanıldığı anlamına geliyor. Arkada yer alan 13 megapiksel, LED flaşlı ve Full HD kayıt yetenekli kamera ise bu cihazın yıldızı gibi görünüyor. Kaynakta verilen örnek fotoğraflara bakıldığında oldukça cihazın kamerasının işini oldukça iyi yaptığı görülüyor.

Xperia LT29i Hayabusa’nın arkasında arka plan gürültüsünün bastırılmasına yardımcı olan ikinci bir mikrofon ve NFC anteni bulunuyor. Cihazın arka kapağının altında 1700 mAh’lik batarya ile birlikte SIM ve microSD kart yuvaları da yer alıyor.

Xperia LT29i’nin Japonya versiyonu Xperia GX adıyla 9 Ağustosta piyasada olacak. Uluslararası versiyonun da ekim ayında çıkması bekleniyor.

İlgili >> ePrice, XperiaBlog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER