Teknoloji

Sony Xperia L4 tanıtıldı: 21:9 ekran, üç arka kamera, Helio P22 işlemci

sony xperia l4

Sony, Xperia L4 adını taşıyan yeni telefonunu duyurdu. Giriş seviyesinde konumlanan Xperia L4 için “eğlence cihazı” tanımlaması yapılıyor. 21:9 görüntü oranına sahip 6.2 inç büyüklüğündeki ekran, gerçekten de bir şeyler izlemek veya oyun oynamak için fazlasıyla yeterli bir alan verecek gibi görünüyor.

Sony, Xperia L4’te bu geniş ekrandan yararlanmayı sağlayacak başka özellikler de sunuyor. Bu özelliklerden biri olan çoklu pencere özelliği sayesinde iki uygulamayı yan yana çalıştırmak mümkün oluyor.

Sony Xperia L4’ün kalbinde MediaTek’in Helio P22 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3580 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, telefonun alt kenarındaki USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor.

Akıllı telefonun arkasında üç sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı, 5 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü tamamlıyor. Sony Xperia L4’ün önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir sensör yer alıyor

Sony Xperia L4 ne zaman çıkacak?

Xperia L4’ün multimedya içerik tüketimine öncelik veren kullanıcılar için uygun bir seçenek olduğu söylenebilir. Ekranın ölçülerine alışmak biraz zaman alabileceğini de belirtmek gerekiyor.

sony xperia l4

Xperia L4, mavi ve siyah renk seçenekleriyle önümüzdeki ilkbaharda raflardaki yerini alacak. Akıllı telefonun satış fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER