Manşetler

Sony Xperia L2 tanıtıldı: 5.5 inç ekran, 13 megapiksel arka kamera

sony xperia l2Sony, Xperia L serisini geçtiğimiz mart ayında tanıttığı Xperia L1 ile ile yeniden canlandırmıştı. Şirket, giriş seviyesindeki payını artırmaya yönelik bu yolculuğa 2018’de de devam ediyor. Sony Xperia L2, CES 2018’de gözler önüne çıktı.

Tamamen metal bir kasaya sahip olan Xperia L2, Japon elektronik devinin Omnibalance isimli tasarım dilinin izlerini fazlasıyla taşıyor. Ancak akıllı telefonun arka panelindeki hafif çıkıntı, Xperia L2’nin Sony markalı diğer telefonlardan farklı bir yerde konumlanmasını sağlıyor. Bu çıkıntının daha rahat tutuş ve pile biraz daha fazla alan açmak için tercih edilmiş olması muhtemel görünüyor. Parmak izi tarayıcısını arka panele yerleştiren Sony, güç butonunu ise yine sağ kenarda tutuyor.

Xperia L2’nin kalbinde dört çekirdekli, 1.5 GHz işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart ile bu depolama alanı genişletilebiliyor. 5.5 inç büyüklüğündeki ekranın çözünürlüğü ise 1280 x 720 piksel. 3300 mAh kapasiteli pil taşıyan telefon, Sony’nin Stamina Modu’nun da desteğiyle uzun bir pil ömrü vadediyor. Akıllı telefon kutusundan Android Nougat işletim sistemiyle çıkacak.

Xperia L2’nin arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Cihazın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü, 120 derece geniş açılı bir kamera bulunuyor.

Sony Xperia L2 şubat ayında satışa sunulacak

Sony Xperia L2, ABD’de şubat ayında satışa sunulacak. Altın sarısı, siyah ve pembe renk seçenekleri bulunan telefonun fiyatı ve diğer ülkelerdeki çıkış tarihi ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER