Teknoloji

Sony Xperia i1 ”Honami” Xperia Z’nin yanında boy gösterdi

FCC başvuru dosyasında kendini gösteren Sony’nin ”Honami” kod adlı yeni telefonu i1’in şirketin mevcut gözde telefonu Xperia Z’nin yanında görüntülendiği fotoğraflar internete sızdı. Pek çok açıdan Xperia Z’nin halefi olacak biçimde tasarlanan i1’in 20 megapiksellik kamerası ve yenilenmiş kullanıcı arayüzü en çarpıcı özellikler olarak şimdiden ön plana çıkıyor. Xperia Z’de su geçirmez bir kasa kullanan Sony, i1 ile bu tercihinden vazgeçiyor.

sony-xperia-Honami-vs-z-1

Gadget Helpline tarafından yayınlanan fotoğraflarda i1’in daha uzun ve ince bir kasaya sahip olduğu görülüyor. Tıpkı Xperia Z gibi 1080p çözünürlüğünde bir ekran barındırması beklenen akıllı telefonun siyah çerçevesi ve kasası işin tasarım kısımında  Sony’nin daha geleneksel bir yaklaşım izlemiş olduğunu gösteriyor. Yayınlanan fotoğraflarda Honami kod adlı i1’in kamera arayüzü de detaylı bir biçimde görülüyor. Özellikle kameranın Artırılmış Gerçeklik modunda kullanılan efektler fazlasıyla dikkat çekiyor.

sony-xperia-honami-300713

i1’in barındırdığı efektler listesinde Social Live ve Xperia Z’yi test edenlerin fazlasıyla sevdiği Superior Auto gibi efektler de yer alıyor. Social Live ile kullanıcılar kullanıcılar fotoğraflarını bir ağ üzerinde yayınlıyor ve ağda yayınlanan bu fotoğraflar farklı cihazlara indirilebiliyor. Kamera arayüzünde dikkat çeken bir diğer unsur ise Info-eye. Bu özellik sayesinde i1 sahiplerinin vizörlerinde gördükleri cisimler hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağı belirtilirken, bu özelliğin barkodlar ve Google aracılığıyla temin edilen yazılı metinlerle çalışacağı düşünülüyor. Xperia i1’in Qualcomm Snapdragon 600 veya 800 işlemci barındıracağı tahmin ediliyor.

İlgili >> Gadget Helpline

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER