Teknoloji

Sony Xperia Home Android başlatıcısını geliştirmeyi bırakıyor

sony xperia home Sony bundan kısa bir süre önce mobil biriminde tasarruf amacıyla Xperia Hava Durumu uygulamasının bundan böyle güncelleme almayacağını açıklamıştı. Şirket aynı işlemi başka bir uygulama için daha yapmaya hazırlanıyor. Sony Xperia Home Android başlatıcısının gelişimini de sonlandıracağını açıkladı.

Başlatıcıyı geliştiren ekip, Sony tarafından alınan karar nedeniyle uygulamanın bakım moduna alındığını belirtti. Bakım moduna geçilmesi, uygulamanın bundan böyle yeni özelliklerle güncellenmeyeceği anlamına geliyor. Ancak gerektiğinde önemli açıklar ve uyumluluk problemleri şirket tarafından giderilebilecek.

Söz konusu bakımın ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Geliştirici ekip, şu an için bakımın “gerekli olduğu müddetçe” süreceği bilgisini vermekle yetinmiyor.

Sony Xperia Home Android başlatıcısının ardından çıkaracağı telefonlarda hangi başlatıcıyı kullanacağı konusunda şimdilik bilgi vermiş değil. Ancak şirketin maliyet azaltma isteği ve yazılım güncellemelerini kullanıcılarına hızlı biçimde ulaştırma hedefi, en muhtemel senaryonun stok Android başlatıcısının tercih edilmesi olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER