Teknoloji

Sony Xperia serisinin yeni amiral gemisi 1 Eylülde tanıtılabilir

sony xperia f8331Sony, Berlin’de düzenlenecek IFA 2016 kapsamında bir basın toplantısı gerçekleştireceğini açıkladı. Şirket bu toplantıda neyi duyuracağı konusunda bilgi vermese de, Xperia serisinin yeni amiral gemisi telefonunun gün yüzüne çıkması oldukça muhtemel gözüküyor. Bu yeni cihaza ait olduğu düşünülen fotoğraflar ise şimdiden internette dolaşmaya başladı.

Sony Xperia F8331 hem ön hem de arka kamerayla 4K video kaydı yapabilir

Sony Xperia F8331 kod adıyla anılan telefon, ne mevcut Xperia X serisine ne de yıllara yayılan Xperia Z serisine tam anlamıyla benziyor. Dedikodulara göre, cihazın hem önde hem de arka kamerasıyla 4K görüntü kaydı gerçekleştirilebilecek.

USB Type-C girişi ve 1080p çözünürlüklü ekran da muhtemel özellikler arasında yer alıyor. Telefonun işlemcisine, belleğine ve şarj kapasitesine ilişkin bilgiler ise henüz ortaya çıkmış değil. Ancak IFA 2016 için kalan süre azaldıkça telefona dair yeni bilgilerin de gün yüzüne çıkması oldukça muhtemel gözüküyor.Bu süre içinde akıllı telefona dair yeni bilgilerin de ortaya çıkması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Zira şimdiden akıllı telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internette dolaşıyor.

IFA dünyanın en büyük tüketici elektroniği etkinlikleri arasında yer alıyor. Sony de son yıllarda amiral gemisi cihazlarını tanıtmak için fuarın geniş kullanıcı kitlesinden faydalanmayı seçiyor. Xperia Z5 de geçtiğimiz yıl IFA 2015 kapsamında tanıtılmıştı. Şirketin IFA 2016 menüsünde neler olacağını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER