Teknoloji

Sony katlanabilir telefon rekabetine Xperia F ile dahil olacak

sony imx500

Samsung ve Huawei ilk katlanabilir ekranlı telefonlarını geçtiğimiz şubat ayında tanıtmışlardı. Motorola’nın da yakında Razr ile bu iki şirkete katılması bekleniyor. Xiaomi ve LG gibi şirketler de kendi katlanabilir ürünleri üzerinde çalışıyor. Sony‘nin de bu rekabete önünde sonunda katılması öngörülüyor. Hatta Japon teknoloji devinin telefonunun isminin bile belli olduğu söyleniyor. Sony Xperia F ile yeni şekillenen katlanabilir telefon pazarında şansını deneyeceğe benziyor.

Sony’nin ilk katlanabilir ekranlı telefonunda Samsung’un esnek OLED teknolojisini kullanacağı söyleniyor. Tasarım detayları henüz belirsiz olsa da, Sony’nin Xperia 1 ve Xperia 10 gibi telefonlarda sunduğu 21:9 görüntü oranından vazgeçmeyeceği söyleniyor. Bu da Sony’nin yatay yerine dikey katlanan bir ekran tasarımını tercih edeceğini düşündürüyor. Yakında tanıtılması beklenen Motorola Razr’ın da aynı şekilde dikey katlanan bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold gibi katlanabilir ekranlı telefonlar ise ekranları tamamen açıldığında tablet benzeri bir deneyim sunuyor.

Sony Xperia F’nin 5G bağlantı desteğine sahip olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Sony’nin portföyünde şu an için bir 5G telefon bulunmasa da, şirket daha önce bu doğrultuda çalışmalar yaptığını doğrulamıştı. 5G dönemini üst segmentte konumlanan bir telefonla başlatmak, Sony için doğru bir hamle gibi görünüyor.

Sony Xperia F tanıtımı için akıllara gelen ilk yer ise 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) oluyor. Sony her yıl MWC’de yeni telefonlarını gözler önüne çıkarıyor. Bu geleneğin Xperia F ile sürmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER