Teknoloji

Sony Xperia cihazlarına özel Ice Cream Sandwich ROM’unun beta sürümünü yayınladı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni kurulan Sony Mobile Communications şirketi kullanıcılara verilen 2011 yılında çıkmış tüm Sony Ericsson Xperia telefonlarına Android 4.0 getirme sözünü yerine getirmek için çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmaların son halkasını Xperia arc S, Xperia neo V ve Xperia ray için çıkan ön izleme niteliğindeki beta ROM oluşturuyor.

Bu adım, geçtiğimiz aralık ayında yayınlanan alfa sürümünün devamı şeklinde nitelendirilebilir. Doğal olarak üzerine yapılmış birkaç eklenti var. GSM modem ve FM radyo modülleri aktif hâle getirilmiş olsa da, Wi-Fi ve Bluetooth modülleri devre dışı kalmaya devam ediyor. Görsel açıdan bakıldığındaysa, ROM’un yeniden tasarlanmış bir e-posta istemcisi ve Ice Cream Sandwich’ten alınmış çeşitli arayüz yenilikleri kazandığı görülüyor. Kilit ekranı artık ek işlevler sunuyor, kullanıcılara çalan şarkıyı kontrol etme veya cihazın kilidini açmadan kamerayı açma imkanı veriyor. Yeni bir hızlı arama özelliği de numara çevirme sürecini kısaltıyor.

Henüz yazılım son onayı almış değil, bu nedenle Google’ın uygulamaları da Sony’nin yayınladığı bu özel ROM’da yer almıyor. Sony’nin ROM’u yayınladığı cihazlara final güncellemeyi gelecek ay getirmesi bekleniyor.

Video: Sony Ice Cream Sandwich Beta ROM

İlgili – Sony Developer World

İLGİLİ HABERLER