Teknoloji

Sony çerçevesiz Xperia cihazlarının ipucunu verdi

sony xperia xz2 compact

sony xperiaSony, Android telefon üreticileri arasında tasarım konusunda en inatçı olanlar arasında üst sıralarda bulunuyor. Japon üreticinin üst ve altı kalın ekran çerçeveleri, yıllar boyunca Xperia serisinin tescilli özelliklerinden biri olmuştu. Ancak Sony Xperia serisi telefonlar için yolun devamı çok daha farklı olacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz şubat ayının sonunda tanıtılan Xperia XZ2 ve XZ2 Compact ile Sony, piyasadaki yaygın trend olan 18:9 görüntü oranını benimsemişti. Japon üretici, büyük ekranların akıllı telefonları iletişim amacıyla kullananlara da önemli fırsatlar sağlayacağına inanıyor.

Sony uzun süre boyunca en iyi görüntü oranının cihazdan cihaza değiştiğini savunmuştu. Şirketin amiral gemisi telefonlarından Xperia XZ2 Premium’un 4K çözünürlüklü ekranı için 16:9 görüntü oranını tercih etmişti. Sony bu tercihini ise akıllı telefonun içerik izlemek için tasarlanmış olmasına ve 18:9 görüntü oranının içerik etrafında gereksiz çerçeveler yaratmasına bağlamıştı.

Buna rağmen, Sony’nin tasarım ekibi gelecekte daha fazla çerçevesiz ekranlı telefon çıkarma fikrine soğuk bakmıyor. Farklı tasarımlar üzerinde çalışan şirket, bir yandan da bu konuda fazla aceleci davranmıyor. Hem tutması kolay olan hem de üst sınıf bir izleme deneyimi sunan telefonlar çıkarmayı isteyen Sony, çerçeveyi küçültmenin bu durumu etkileyebileceğini belirtiyor. Şirket söz konusu trendi takip etmek için hoparlör ve ön kameranın konumunda değişiklik yapmanın gerekebileceğini de vurguluyor.

Sony Xperia cihazlarında deneyimi tasarımın önüne koyuyor gibi görünüyor. Yeni tasarım yaklaşımlarının optimum seviyede deneyim sunduğuna inanan şirket, kullanıcı deneyimi biraz daha iyileşmeden yeni tasarımları kucaklama konusunda acele etmeyeceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER