Manşetler

Sony’den yeni nesil selfie telefonları: Xperia C4 ve Xperia C4 Dual

sony-xperia-c4-060515-1

Artık pek çok kişi, akıllı telefonuyla başka kişi veya objelerin fotoğrafını çekmek yerine kendi fotoğrafını çekiyor. Bu da artık akıllı telefonlarda ön kameraların da en az arka kameralar kadar önemli hâle geldiğini gösteriyor. Zira “selfie”lerde iyi çıkmak günümüzde oldukça büyük önem taşıyor. Sony’nin görücüye çıkardığı yeni akıllı telefonları Xperia C4 ve Xperia C4 Dual de kaliteli selfie’lere odaklanıyor.

Her iki akıllı telefonun önünde de 25 mm. geniş açılı lense sahip 5 megapiksel kamera bulunuyor. Geniş açılı lens sayesinde kalabalık selfie’ler çekmek daha kolay bir eyleme dönüşüyor.

Sony Exmor R mobil sensör barındıran kamera, yumuşak LED flaşı da beraberinde getiriyor. Xperia C4 ve C4 Dual’in ön kameraları ile her türlü ışıkta HDR kalitesinde görüntüler elde edilebiliyor. 13 megapiksel arka kamera ise otomatik odaklama ve HDR özelliklerine sahip. Xperia C4 ve Xperia C4 Dual’in 5.5 inç HD ekranlarını ince bir metal çerçeve kaplıyor.

Xperia C4 ve Xperia C4 Dual’in 2600 mAh kapasiteli pili, sekiz saatin üzerinde video izleme imkânı vadediyor. Akıllı telefonların sekiz çekirdekli 64-bit işlemcisine 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Depolama alanının üzerine ise microSD kart ile 128 GB daha eklenebiliyor.

İki cihaz arasındaki temel fark ise, isimlerinden de anlaşılabileceği üzere, desteklenen SIM kart sayısından geliyor. Xperia C4 Dual’de çift SIM kart girişi bulunuyor. Her iki akıllı telefon da önümüzdeki ay belli pazarlarda satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER