Teknoloji

Sony Xperia C3 flaşlı ön kamerasıyla özçekim tutkunlarına hitap ediyor

sony-xperia-c3-080714-6

Sony dünyanın en iyi “selfie” telefonu olarak nitelendirdiği Xperia C3’ün resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Dün hakkında bazı detayların internete sızdığı telefonun bugün resmiyet kazanması bekleniyordu.

Xperia C3 teknik özellikleri itibarıyla orta segmente hitap eden bir cihaz gibi görünüyor. 5.5 inç, 1280 x 720 piksel HD Triluminos ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, 1 GB RAm, 8 GB dahili hafıza, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası Xperia C3’ün başlıca teknik özellikleri arasında yer alıyor.

Son zamanlarda piyasaya çıkan birçok telefon gibi Xperia C3 de Android 4.4 KitKat yüklü olarak geliyor. 25000 mAh kapasiteli pili 24 saate kadar konuşma süresi sunuyor. Ayrıca telefon desteklenen bölgelerde 4G veri iletişimine de izin veriyor.

Tabii ki, Son Xperia C3’ü özel kılan noktalardan bir tanesi kameraları. Arkada 8 megapiksel kamera bulunurken önde 5 megapiksel geniş açılı PROselfie kamera bulunuyor. Öndeki kameranın yanında da LED flaş yer alıyor, böylelikle özçekim fotoğrafların daha aydınlık çıkması mümkün olacak.

sony-xperia-c3-080714-5

Çeşitli uygulamalar ve özellikler Xperia C3’te yüklü olarak sunulacak. Superior Auto (Süper Otomatik) modu hem ön hem de arka kameralarda ayarların sahneye göre otomatik şekilde ayarlanmasını sağlayacak. Öndeki “selfie” kamera için dört adet, arkadaki kamera için de 36 adet farklı sahne modu da mevcut.

Portrait Retouch v2 modu da özçekimleri çeşitli ön ayar seçenekleriyle iyileştirme fırsatı veriyor. Erkekler için dört adet, kadınlar için de altı adet doğal görünüm bulunuyor.

Timeshift zaman kaydırma, farklı resim efektleri, film oluşturma uygulaması, panoramik fotoğraf modu gibi çeşitli kamera uygulamaları ve seçenekleri de Xperia C3’te bulunuyor.

Sony Xperia C3’ün siyah, beyaz ve nane yeşili gibi renk seçenekleri bulunacak. Ağustos 2014’te satışa çıkmaya başlayacak olan bu Android telefonu ilk olarak Çin’de, daha sonra da dünyanın diğer pazarlarında tüketicilerle buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER