Teknoloji

Sony Xperia C, M ve E serilerini sonlandırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia cSony, MWC 2016’da mobil stratejisindeki yeni yapılanmayı duyurmuş ve Xperia Z serisinin ömrünü tamamladığını açıklamıştı. Görünen o ki, Japon üreticinin geride bıraktığı tek telefon ailesi Z serisi olmayacak. Çin kaynaklı haberlere göre, şirket akıllı telefon çalışmalarını 2018’e kadar geçtiğimiz şubat ayında duyurduğu X serisi ekseninde şekillendirecek. Sony Xperia C, M ve E serilerinin bu listede olmaması, Japon şirketin bu markalara da veda edeceği ihtimalini artırıyor.

Xperia Z serisi Sony’nin amiral gemisi modellerini barındırıyordu. Xperia C, M ve E serilerinde ise daha bütçe dostu modeller bulunuyor. Söz konusu serilerde kimi zaman suya dayanıklılık veya uzun pil ömrü gibi farklı özelliklere odaklanılmıştı. Ancak mevcut serileriyle akıllı telefon pazarında istediklerini elde edemeyen Sony, Xperia X serisiyle kendisine yeni bir sayfa açma yoluna gitmişti.

Xperia markasını yeniden yapılandırmaya çalışan Sony, bu marka altında akıllı telefonlardan fazlasını sunmayı planlıyor. Markanın şemsiyesi altında sunulacak ürünlerde otomatik öğrenme, sanal gerçeklik gibi son zamanların güncel konseptlerinden de faydalanılması planlanıyor. Şirket, bu yöndeki niyetini Barselona’da tanıttığı ürünlerle de gözler önüne sermişti. Sony böylelikle hem akıllı telefon portföyünü yenilerken, hem de giderek genişleyen Nesnelerin İnterneti sahasına da adımını atmıştı.

Söz konusu yeniden yapılanma hamlesi, daha önce Xperia C, M ve E serisi içinde sunulan cihazların akıbetinin merak edilmesine yol açtı. Xperia C6 Ultra adını taşıyan bir modelin yakında piyasaya sürüleceği konuşulsa da, yeniden yapılanma çerçevesinde modelin Xperia X Ultra adını alabileceği de söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER