Teknoloji

Sony Xperia serisi için 2020 hareketli geçecek

sony xperia

Akıllı telefon satışları düşse de, Sony Xperia serisinde merakla beklenen değişim önümüzdeki yıl başlayacak gibi görünüyor. Şirketin gerçekleştireceği değişiklikler arasında göze ilk olarak 21:9 görüntü oranlı ekran ve bu ekranla sunulacak yeni tasarım dili oluyor.

Yeni sızıntıya göre, Sony 2020’de öncelikle amiral gemisi cihaz segmentine odaklanmayı istiyor. Şirketin gelecek yıl Xperia ailesine dört yeni amiral gemisi ekleyeceği söyleniyor. Bu telefonlara orta segmentte konumlandırılacak üç cihazın da eşlik edeceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sony’nin yeni amiral gemilerinin hepsinde Qualcomm‘un yakında resmiyet kazanacak Snapdragon 865 işlemcisinin bulunması bekleniyor. Orta segment cihazlarda ise Snapdragon 735 işlemcinin yer alacağı söyleniyor. Bu işlemcinin de 5G desteğine sahip olacağı söyleniyor.

Sony’nin altı arka kameralı telefonuna ait olduğu söylenen çizimler ve bu kameraların teknik bilgileri, geçtiğimiz aylarda internete sızmıştı. Yeni bir sızıntı, bu telefonun Xperia 0 adıyla önümüzdeki yıl resmiyet kazanabileceğini gösteriyor.

Dedikodular göre, akıllı telefonda 5G desteği de bulunacak. Kamera sisteminde ise ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği söyleniyor. 12 megapiksellik ikinci kameranın yanında 20, 16 ve 8 megapiksellik kameraların ve 0.5 megapiksellik Uçuş Süresi (ToF) sensörünün bulunacağı belirtiliyor. Xperia 0’ın IFA 2020’de resmiyet kazanması öngörülüyor.

sony xperia 3Xperia 3’e dair ilk dedikodular da kısa süre önce gündeme gelmişti. Xperia 3’ün serinin en yeni kompakt telefonu olması bekleniyor. 21:9 görüntü oranlı ekrana sahip telefonda Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Telefonun kavisli bir arka panel tasarımının tercih edileceği de daha önce gündeme gelmişti. 5G, üç lensli arka kamera ve QHD çözünürlüklü ekran da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Sony Xperia serisinin mevcut üyelerini de yeniliyor

Sony’nin 2019’da çıkardığı ilk amiral gemisi Xperia 1 olmuştu. Akıllı telefonun önümüzdeki yıl çıkacak revize edilmiş versiyonunun Xperia 1.1 adını taşıyacağı söyleniyor. Dört lensli arka kameraya sahip olacağı söylenen telefonun 4K çözünürlüklü bir ekranla geleceği iddia ediliyor.

Xperia 5’in Xperia 5.1 isimli revize edilmiş versiyonunun da 2020’de çıkacağı iddia ediliyor. Cihazın Xperia 1.1’e kıyasla daha kompakt bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. 5G bağlantısı bulunan telefonun diğer detayları ise belirsizliğini koruyor. Xperia 10 Plus’ın da Xperia 9.1 adıyla yenileneceği söyleniyor.

Sony Xperia serisinin 2020 model üyeleriyle ilgili detayları görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER