Teknoloji

Sony Xperia Ace IV gelişmiş özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak

sony xperia ace iv

Kompakt boyutlara sahip akıllı telefonları tercih edenlerin karşısına yakında yeni bir seçenek daha çıkacak. Sony Xperia Ace IV adını taşıması beklenen akıllı telefona ait olduğu söylenen özellikler şimdiden görüldü.

Xperia Ace III’ün takipçisi olan bu cihaz, 5.5 inç gibi görece küçük bir ekranla gelecek. Sony ekranı büyütmese de, telefonun teknik kapasitesinde önemli değişiklikler yapılacak gibi görünüyor.

Sony’nin tercihini 2520 x 1080 piksel çözünürlüklü OLED panelden yana kullandığı konuşuluyor. Daha önceki modelde HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunduğu için burada somut bir iyileştirme olduğu söylenebilir.

Sony Xperia Ace IV ile sunulacak iyileştirmeler bununla da sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Telefonun baz versiyonunda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanının bulunması bekleniyor. Pil kapasitesinin ise 4500 mAh olduğu belirtiliyor. Bir önceki modele kıyasla RAM ve depolama alanı kapasitesinde yüzde 50’lik bir artış olsa da, pil kapasitesinde değişiklik görülmüyor. Xperia Ace IV’ün kalbinde ise Qualcomm Snapdragon Series 4 Gen 1 işlemcinin yer alacağı belirtiliyor.

Sony Xperia Ace IV hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde telefonla ilgili yeni bilgilerin ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER